V Občini Sveti Jurij ob Ščavnici podpisana nova koncesijska pogodba s podjetjem Saubermacher Slovenija

Z novimi pogodbami občinska uprava uspešno znižuje stroške

Branko Košti, petek, 1. september 2017 ob 15:291
Podpis koncesijske pogodbe

Podpis koncesijske pogodbe

Storitev obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov, bo na območju Občine Sv. Jurij ob Ščavnici od 1. januarja 2018, izvajalo zasebno podjetje Saubermacher Slovenija, d.o.o. To sta s podpisom desetletne koncesijske pogodbe v vrednosti 540 tisoč evrov, v četrtek, 31. avgusta, potrdila Mirko Petrovič, župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici in direktor Saubermacher Slovenija Rudolf Horvat.

Družba Saubermacher Slovenija, največje zasebno podjetje, ki se v Sloveniji ukvarja z zbiranjem in obdelavo odpadkov, je na razpisu ponudila najugodnejšo ceno. Do izgradnje in uporabe zbirnega centra v Občini Sv. Jurij, predvidoma v letu 2019, je za opravljene storitve ponudila ceno nekaj čez 49 tisoč evrov letno, po izgradnji centra pa bo cena malo presegla 54 tisoč evrov. Pogodbena cena je za okrog 20 % nižja od dosedanje in to ob drugačnem standardu.

To je že tretja koncesijska pogodba, s katero je občinska uprava uspela znižati stroške, predhodno so to dosegli pri vzdrževanju cest in zimski službi ter pri šolskih prevozih.


Več v Gospodarstvo