16-letni voznik začetnik pod vplivom alkohola bežal pred policisti

Voznik se je ob prijetju policistu upiral, tako da so bila uporabljena prisilna sredstva

Prlekija-on.net, sobota, 2. september 2017 ob 20:21
Policija

Policija

V petek, 1. septembra, ob 14.30 je patrulja PP Gorišnica vozila po lokalni cesti iz smeri naselja Moškanjci v smeri naselja Muretinci. V naselju Zagojiči je dohitela voznika motornega kolesa. Ko je voznik opazil, da je za njim policijsko vozilo je takoj pospešil, nato pa je zapeljal iz lokalne ceste na poljsko (povezovalno) asfaltirano cesto po nasprotnem voznem pasu Zagojiči-Gajevci. Ko sta policista to opazila, sta zapeljala za njim in na poljski cesti vklopila modre luči in sireno. Voznik se na znak sirene in modre luči ni ustavil in peljal v smeri naselja Gajevci.

V samem naselju je zapeljal na dvorišče stanovanjske hiše jer je parkiral motorno kolo. Voznik in sopotnik sta peš poskušala zbežati s kraja. Policisti so ustavili vozilo ter ju tudi peš zasledovali ter oba izsledili. Voznik se je ob prijetju policistu upiral, tako da so bila uporabljena prisilna sredstva, sopotnik pa je bil prijet brez upiranja.

V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za 16-letnika doma iz okolice Ptuja, za voznika je bilo ugotovljeno, da gre za voznika začetnika ter da je vozil pod vplivom alkohola saj je preizskus alkoholiziranosti pokazal 0,58 mg/l izdihanega zraka.

Zoper voznika bodo spisali obdolžilni predlog Okrajnemu sodišču na Ptuju.


Več v Črna kronika