S turističnim vlakcem po Občini Radenci

Vožnje vsako soboto popoldne v septembru in oktobru

Filip Matko Ficko, torek, 5. september 2017 ob 19:06
Zadovoljstvo vseh po opravljeni vožnji

Zadovoljstvo vseh po opravljeni vožnji

Zavod za turizem in šport Radenci je v sodelovanju z Aerogolfom (storitve in trgovina) d.o.o. Rihtarovci za občane in goste v Občini Radenci uvedel zastonjkarske vožnje s turističnim vlakcem, ki bo startal vsako soboto v septembru in oktobru ob 17. uri z avtobusne postaje v Radencih. Prvo vožnjo je turistični vlakec (išče se še ime zanj !) opravil v soboto, 2. septembra.

Prvih šestnajst potnikov se je ob spremstvu direktorice ZTiŠ in njene sodelavke, Sonje Bily in Mateje Černjavič, vkrcalo v dva vagončka na avtobusni postaji Radenci in »vlakovodja« (šofer) Zvonko Vaupotič je odpeljal v smeri Šratovec. V Šratovcih je zavil v levo proti Boračevi in skozi to naselje na Janžev vrh, do gostišča Pri jahaču. Tam je zavil proti Radenskemu vrhu in nato proti Kapelskemu vrhu, kjer sta znameniti turistični točki: »Pri preši« (Dom Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela) in cerkev sv. Marije Magdalene. S Kapelskega vrha se je turistični vlakec »spustil« proti Hrastju Moti in nato mimo »Štajerskega vodnjaka« (pred več kot sto leti je bil opremljen z velikim lesenim kolesom - gredljem, nanj pa se je navijala nosilna vrv z vedri) v Rihtarovcih do golf igrišča ter nato skozi gornji del kraja Radenci do izhodišča, avtobusne postaje Radenci.

Med potniki so bile zastopane vse generacije občank in občanov, od 4-letne Ajde do stanovalke DOSOR-ja, Brigite, v 94-letu. Vsem je bilo na prvi vožnji turističnega vlakca izredno všeč in marsikdo izmed udeležencev bo na podobno vožnjo čakal že naslednjo soboto.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno