Na poletni terasi nastopila Klapa Fortuna

Tudi proti koncu poletja se še vrti DOSOR-jeva vetrnica

Filip Matko Ficko, torek, 5. september 2017 ob 19:47
Klapa Fortuna v DOSOR-ju

Klapa Fortuna v DOSOR-ju

Čeprav že kar dobro čutimo, da gre letošnje poletje h kocu, še nam vedno diši po morju, po soli, ribah in morskih sadežih…, kot tudi po zahajajočem soncu in napevih, ki jih tako lepo zapojo fantje iz Dalmacije.

Na DOSOR-jevem poletnem odru je v okviru letošnjih prireditev »DOSOR-jeve vetrnice« 4. septembra po večerji nastopila dalmatinska Klapa Fortuna iz Šibenika. Vendar niso prišli tokrat le fantje, s tremi pevci je prišla tudi pevka: Ivana Tomić ob Emiliu Miletiću, Dušku Strižiću in Branetu Lasanu. Četverica nastopajočih je v skoraj dveurnem nastopu »pričarala« morsko vzdušje ter polepšala večer stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, kakor tudi številnim obiskovalcem v Radencih, ki so prišli na prireditev od blizu in daleč.

Sponzor tokratnega dogodka v dalmatinskem vzdušju je bil Klima center Tratnjek iz Murske Sobote, DOSOR-jeva dekleta (Aleksandra, Janja, Katja, Suzana in Valentina) pa so pripravila bogat srečelov s kar 203 dobitki. Po predaji DOSOR-jeve vetrnice nastopajočim, ki jo običajno izdela stanovalec Maksimiljan Korošec, pa je sledilo še srečanje z DOSOR-jevo Fortuno, s prijateljsko skupino (skupina starih ljudi za samopomoč), ki v DOSOR-ju aktivno deluje že peto leto pod vodstvom Marije Erveš.


Več v Kultura in izobraževanje