Gornja Radgona: Negujejo vrednote NOB

Na Janževem vrhu sestanek štirih krajevnih organizacij

Filip Matko Ficko, torek, 5. september 2017 ob 19:52
Ob 27. aprilu – Dnevu OF v Radencih

Ob 27. aprilu – Dnevu OF v Radencih

V soboto, 2. septembra, se je v prostorih gostišča Kostanj na Janževem vrhu v Občini Radenci na svojem 12. sestanku sešel Izvršni odbor Združenja za vrednote NOB Gornja Radgona. Le-ta  pod vodstvom Valerije Červič združuje 331 članic in članov v štirih krajevnih organizacijah: Apače, Gornja Radgona, Radenci in Videm ob Ščavnici.

Evidentirali in zapisali so ob tem svoje aktivnosti v letošnjem letu, v času od 1. januarja do 1. septembra. Opravili so kar 31 aktivnosti, ki se jih je udeležilo 421 članic in članov. Krajevna organizacija Gornja Radgona pod vodstvom Mire Skok Korošec, ki je najštevilčnejša, je opravila štiri aktivnosti (Osankarica, Murska Sobota, pohod ob Muri, Črnci) z udeležbo 112 članic in članov; tudi krajevna organizacija Apače pod vodstvom Aleksandre Mitrovič je opravila štiri aktivnosti (Osankarica, Poljana, pohod ob Muri, Črnci) z udeležbo 88 članic in članov; krajevna organizacija Videm ob Ščavnici pod vodstvom Štefana Trstenjaka je opravila pet aktivnosti (Osankarica, Dan OF, ob Muri, Črnci, Videm) z udeležbo110 članic in članov; a krajevna organizacija Radenci pod vodstvom Darjana Mencigarja je opravila v tem času kar 18 aktivnosti (Osankarica, Dražgoše, Monošter, Črnske meje, Dan OF, Vrt Petanjci - 2-krat, Serdica, Murska Sobota - 3-krat, Poljana, Menina, Pivka, pohod ob Muri, Črnci, Ptuj, Ljubljana) s 111 udeleženkami in udeleženci.

Seveda se bodo aktivnosti nadaljevale še do konca tega koledarskega leta in že 20. septembra je na programu obisk Trsta (ogled taborišča Rižarna in srečanje z zamejskimi Slovenci), ki ga organizira krajevna organizacija Apače, a udeležbo svojega članstva so potrdile vse štiri krajevne organizacije. Pred koncem oktobra bodo izvedene spominske komemoracije ob obeležjih NOB, krajevna organizacija v Radencih sredi novembra pripravlja razgovor z zgodovinarjem dr. Marjanom Žnidaričem, so pa predvideni tudi obiski članic in članov na domu.


Več v Kultura in izobraževanje