Gorazd Ademovič predstavil svojo Čokolado

Štajerski pevec z novo poletno pesmijo za vse okuse

Prlekija-on.net, sreda, 6. september 2017 ob 08:12
Gorazd Ademovič

Gorazd Ademovič

Mariborskega pop rok pevca Gorazda Ademoviča je javnost prvič spoznala kot enega izmed kandidatov v šovu Bodi idol 2005 na Net TV. Od takrat je posnel že kar nekaj pesmi, kot so »Ti si od Boga«, »Ljubljena«, »Sam«..., leta 2011 pa se je odločil za drugačno pot in osvajal s srbskimi pop-folk skladbami. Letos je nastopil tudi na velikem snemanju TV oddaje Moč glasbe nas združuje. Ob tem je Gorazd nedavno predstavil svojo poletno pesem z naslovom »Čokolada«, katera je nastala v sodelovanju s srbskim glasbenikom Djomlo KS. Tokrat pa predstavlja remix verzijo omenjene pesmi, ki je nastala v sodelovanju z mladim producentom Mike Voxom iz Rogaške Slatine.

Podatki o pesmi, naslov: Čokolada; Izvajalec: Gorazd Ademovič feat. Mike Vox; Avtor glasbe: Djomla KS, Mike Vox; Avtor besedila: Djomla KS; Avtor aranžmaja: Mike Vox; Trajanje dela: 3:09 minut; Leto izida dela: 2017.

Mimogrede; Gorazd oz. Gogy, kot ga kličejo prijatelji, se je rodil 4.10.1983 v Mariboru. Otroštvo je preživel v osrčju Slovenskih Goric, v Lenartu. Po horoskopu je tehtnica, kar se mu precej pozna karakterno, saj vsako stvar dobro pretehta. Zanimanje za glasbo je kazal že zelo hitro, saj se je že v otroških letih prijavljal na najrazličnejše prireditve. Pel je v pevskih zborih in se udeleževal raznih tekmovanj. V najstniških letih je ustanovil svojo prvo skupino »Gis«, vendar zaradi različnih pogledov in interesov niso dolgo ostali skupaj.

Druga, še večja preizkušnja pa mu je bila IDOL 2004, kjer se je za debitanta slovenske glasbene scene precej dobro odrezal in končal na 4. mestu. Po kratkem predahu je posnel slovenski radijski hit z naslovom »Pozabljena« ter videospot za istoimensko pesem. Gorazd se je prvič udeležil »festivala Melodij Morja in Sonca 2007«, kjer je v pred finalnem izboru vse navdušil s pesmijo »Nikotin«, za katero videospot je Gogy, z brhkimi in postavnimi dekleti, posnel na enem izmed grških otokov...


Več v Glasba in film