Križevci pri Ljutomeru: Prepovedano

V gledališki predstavi, ki je predstavljala avdicijo za Slavičev večer in je prikazovala številne prleške talente, je potekala rdeča nit večera, da je vedno človek tisti, ki vse določa in odloča

Bianca Žitnik, sreda, 6. september 2017 ob 23:15
Slavičev večer 2017

Slavičev večer 2017

Slavičev večer, ki se je v okviru občinskega praznika občine Križevci odvijal v sredo, 6. septembra, je nosil podnaslov Prepovedano. V gledališki predstavi, ki je predstavljala avdicijo za Slavičev večer in je prikazovala številne prleške talente, je potekala rdeča nit večera, da je vedno človek tisti, ki vse določa in odloča.

Gost letošnjega večera je bil profesor zgodovine Franci Čuš, ki je med drugim izpostavil narodno zavest, ki jo je imel dr. Matija Slavič, da se je boril za Slovence in da je prav on zaslužen, da tudi Prekmurje danes spada pod slovenski teritorij. Govornik je bil mnenja, da je dr. Slavič premalokrat omenjen kot velika osebnost, saj se nikjer po njem ne imenuje nobena ulica, niti mu v Prekmurju ni bil postavljen kakšen doprsni kip.

V predstavo je bila uspešno vključena tudi predstavitev filma Poletni tabor 2017. Za glasbene vložke v predstavi so poskrbeli Mladinski pevski zbor LA TI DO, Živa Jurič ter Mojca Prejac in Jože Zadravec, za humor pa so poskrbeli Marko Kočar, Manica Sušec in Rajko Veršič.



Več v Kultura in izobraževanje