Kmalu v Ljutomeru: Parni valjak, Tony Cetinski in muzikal Moje pesmi, moje sanje

V Ljutomer prvič prihaja legendarna skupina Parni valjak, muzikal Moje pesmi, moje sanje, ki si ga širom sveta letno ogleda več kot 600.000 ljudi ter Tony Cetinski, ki bo nastopil za praznik zaljubljenih

Prlekija-on.net, četrtek, 7. september 2017 ob 18:1039
V Ljutomeru nas to sezono od večjih dogodkov v dvorani ŠIC, med drugim čaka koncert skupine Parni valjak, muzikal Moje pesmi, moje sanje ter Tony Cetinski, ki bo prepeval vsem zaljubljencem na Valentinovo.

Parni valjak prvič v Ljutomeru
Po razprodanih koncertih v Areni Pula, splitskem Spaladiumu in varaždinski Areni, spektakel Parni valjak prihaja tudi v Ljutomer. Več kot 40 let so na odrih po celem svetu, a še vedno polni energije, zanosa in noro zaljubljeni v svojo zvesto publiko.

Parni valjak so bili ustanovljeni leta 1975 in igrajo še danes. Skupina je ena izmed začetnic celotnega rock in pop rock vala v regiji in je ustvarila več hitov, kot so Lutka za bal, Stranica dnevnika, Neda, Moje dnevne paranoje, Uhvati ritam, Jesen u meni, Ugasi me, Sve još miriše na nju, Zastave, Sunčanom stranom in mnoge druge.

V Ljutomer prihajajo prvič, zato ne zamudite tega edinstvenega koncerta in se jim pridružite 25. novembra ob 20. uri v športni dvorani ŠIC Ljutomer. Izkoristite akcijsko prodajo vstopnic do 30.09.2017 in si vstopnico zagotovite že od 13 evrov naprej.

Muzikal Moje pesmi, moje sanje 2. decembra
V začetku decembra nas nato čaka muzikal Moje pesmi, moje sanje, bolj znan po istoimenskem filmu, ki je eden najbolj priljubljenih muzikalov vseh časov. Po izjemnem uspehu na Broadwayu, kjer je doživel kar 1.443 ponovitev so ga preselili tudi na West End. Tam po 2.385 ponovitvah še danes drži rekord najdlje predvajanega ameriškega muzikala v Londonu. Od prve uprizoritve leta 1959 je bil prikazan že v 17.500 različnih produkcijah širom sveta, letno pa si ga ogleda več kot 600.000 ljudi.

Z nesmrtno glasbo izpod peresa Richarda Rodgersa in resnično zgodbo družine von Trapp, ki jo je v scenarij oblikoval Oscar Hammerstein II., muzikal Moje pesmi, moje sanje nagovarja najgloblja čustva ljubezni do glasbe, družine in domovine. Sedem otrok, ki po smrti svoje mame ne sprejmejo nobene varuške, njihov oče, zaveden Avstrijec stotnik von Trapp obravnava kot mornarje na svoji bojni ladji, ki ji je poveljeval v 1. svetovni vojni. Tik preden se iz obupa poroči z dunajsko baronico Elso Schraeder v njihova življenja vstopi nova varuška, postulantka Maria, ki v hišo vrne glasbo in veselje.
Odnos med stotnikom in Mario se razvije v romantično ljubezen, ki ju popelje do oltarja.
Časa za družinsko srečo pa ni! Zaradi priključitve Avstrije nacistični Nemčiji, je družina primorana zapustiti svojo domovino…

Izkoristite priložnost in si muzikal oglejte v živo 02.12.2017 v športni dvorani ŠIC Ljutomer.

Veliki Valentinov koncert s Tonyjem Cetinskim
Tony Cetinski, največkrat nagrajeni glasbenik na Hrvaškem je najlepše darilo, ki ga lahko podarite za praznik zaljubljenih. Nepozaben glasbeni večer bo 17. februarja 2018 ob 20. uri v športni dvorani ŠIC Ljutomer.

Izjemno vokalno kakovost Tonyja Cetinskega cenijo po vsem svetu, vsaka njegova pesem ali koncert je pot v večnost, ki se ohranja iz generacije v generacijo. V minulem letu je imel eno največjih hrvaških koncertnih turnej in s tem zapisal nov list v zgodovini glasbe.

Z novim singlom Laku noć ne predstavlja le nove skladbe, ampak povsem nov in drugačen zvok. Letos začenja novo koncertno turnejo ACOUSTIC ELECTRIC TOUR. Mirno lahko rečemo, da je na sceni novi Tony Cetinski.

V Ljutomeru se bo predstavil z novo skladbo in obenem najavlja novo ploščo, ki že pospešeno nastaja. Poudarek je na akustični verziji skladb, ki so bližje rocku ali zvoku pop-rocka. Vsi željni vrhunske glasbe vabljeni na edinstven in nepozaben Valentinov koncert s Tonyjem Cetinskim.

Spremljajte nas, saj bomo za omenjene koncerte in prireditve našim bralcem v kratkem podarili tudi brezplačne vstopnice.


Več v Družabno