Srečanje starejših občanov in zlatoporočencev v Križevcih

V Križevcih pri Ljutomeru je potekalo tradicionalno srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov

Prlekija-on.net, petek, 8. september 2017 ob 09:29
Srečanje starejših občanov in zlatoporočencev

Srečanje starejših občanov in zlatoporočencev

V torek, 5. septembra, je v vaškem jedru v Križevcih potekalo tradicionalno srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov. Na dogodek so bili vabljeni vsi občani, ki so stari 70 in več let ter zakonski jubilanti, ki so pred 50. leti sklenili zakonsko zvezo.

Župan mag. Branko Belec je podelil simbolično darilo najstarejšemu prisotnemu občanu in občanki. Letos sta prav tako kot lansko leto bila najstarejša prisotna Venčeslav Copot iz Ključarovcev in Angela Šijanec iz Zasad.

Deset zakoncev pa je iz rok župana prejelo zlatoporočne listine. Letos zlato poroko praznujejo: Franc in Terezija Budja iz Ključarovcev, Stanislav in Milena Budja iz Križevcev, Jožef in Jožefa Farkaš iz Kokorič, Anton in Antonija Kegl iz Stare Nove vasi, Maksimiljan in Ana Lebar iz Vučje vasi, Anton in Marija Petovar iz Berkovskih Prelogov, Jožef in Gabriela Rajh iz Stare Nove vasi, Dragotin in Frančiška Rakuša iz Križevcev, Ida in Štefan Sečko iz Bučečovcev ter Jožef in Majda Vrbnjak iz Ključarovcev.

250 zbranih sta nagovorila župan Občine Križevci mag. Branko Belec in župnik Štefan Vinkovič. Za kulturno zabavni program pa so poskrbele mažoretke iz Bakovcev, na harmoniki in s petjem pa je občinstvo zabavala Eva Tompa.

Zbrani so se lahko na plesišču zavrteli ob zvokih dua Od bifeja do bifeja.


Več v Družabno