Ponoči zagorelo v dveh stanovanjskih hišah, stanovalce evakuirali

Stanovalce so evakuirali, požar pa so pogasili v zgodnjih jutranjih urah. V požaru bi naj nastala materialna škoda v višini 100.000 evrov.

Prlekija-on.net, sobota, 9. september 2017 ob 12:21
Zagorelo je ponoči

Zagorelo je ponoči

V soboto, 9. septembra, ob 1.00 je na Žnidaričevem nabrežju na Ptuju, zagorelo v večstanovanjskem objektu. Gasilci PGD Ptuj, Grajena in Podvinci so evakuirali stanovalce in pričeli z gašenjem. V zgodnjih jutranjih urah so požar pogasili, stanovalci kateri so ostali brez primernega stanovanja za bivanje pa so namestili v Dijaški dom Ptuj.

Iz PU Maribor so sporočili, da so okoli 1. ure ponoči bili policisti PP Ptuj obveščeni, da sta zaenkrat še iz neznanega vzroka zagoreli dve stanovanjski hiši na območju Ptuja. Gasilci so na kraju požar lokalizirali in pogasili, zaradi požara pa so morali štiri stanovalce izseliti in jih začasno preseliti v drug bivalni objekt. Policisti še opravljajo ogled kraja požara na obeh stanovanjski objektih. Med gašenjem požara so morali reševalci nuditi zdravniško pomoč enemu gasilcu, ki ni utrpel telesnih poškodb. V požaru bi naj nastala materialna škoda v višini 100.000 evrov.

Okoli 10. ure je v enem izmed objektov ponovno tlelo. Gasilci PGD Ptuj so tleči tram pogasili.

Okoli 2. ure ponoči pa so bili prav tako policisti PP Ptuj obveščeni, da je zagorelo v okolici Ptuja in sicer je zaenkrat še iz neznanega vzrok zagorelo v šotoru, kjer so bile spravljene bale sena ter silaže in traktorski priključki. Policisti zaenkrat še opravljajo ogled kraja požara, po prvih zbranih obvestilih pa bi naj v požaru nastalo za okoli 100.000 evrov materialne škode. Gasilci PGD Markovci, Bukovci in Stojnci so požar pogasili. V požaru je bil uničen gospodarski objekt 20 x 5 metra in delovni stroji.

Okoli 8. ure je na požarišču ponovno začelo tleti seno. Gasilci PGD Markovci in Bukovci so tlečo balo pogasili.


Več v Črna kronika