Na slavnostni prireditvi občine Križevci podelili občinska in županova priznanja

Župan mag. Branko Belec gostil sošolca ministra mag. Dejana Židana

Bianca Žitnik, sobota, 9. september 2017 ob 12:571
Slavnostna prireditev ob 19. prazniku občine Križevci

Slavnostna prireditev ob 19. prazniku občine Križevci

Osrednji dogodek v času praznovanja 19. občinskega praznika občine Križevci se je zgodil 8. septembra 2017 v Kulturnem domu v Križevcih. Pozdravni nagovor župana občine Križevci mag. Branka Beleca je vključeval zahvale za prizadevno delovanje in sodelovanje občanov v preteklem letu. Tudi osrednji gost večera mag. Dejan Židan, si je po županovih besedah, kot minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zaradi številnih pozitivnih ukrepov na področju kmetijstva  prislužil pohvalo, saj le ti predvsem v mladih kmetih krepijo optimizem, kot podpredsednik vlade pa zaradi vedno skromnejše državne pomoči za regionalni razvoj tudi nekaj kritik, ki izhajajo iz skrbi za prihodnost.

Tri zgodbe ministra mag. Dejana Židana, katera rdeča nit je bila prehrana, so zajemale pomembnost čebel (gostja večera je bila tudi medena kraljica Mateja Šoštarič – občanka občine Križevci), pomankanje hrane in složnost ljudi. Ideja o svetovnem dnevu čebel kot glavnem opraševalcem pri proizvodnji hrane dobiva zaradi složnosti predstavnikov dvo milijonskega naroda svetovno podporo. Vojne in klimatske spremembe zmanjšujejo proizvodnjo hrane, slednjim se bodo morali pridelovalci hrane ustrezno prilagoditi. Država je s svojimi programi pripravljena pomagati, a za realizacijo je potrebna volja in sodelovanje ljudi. Kot predsednik Socialnih demokratov stranke, koalicijske partnerice, ki v sedanji vladi odločno zagovarja svoja stališča in socialne vrednote, pa je poudaril izredno pomembnost obstoja javnega zdravstva in šolstva.

Župan mag. Branko Belec je imel tudi prijetno nalogo: podelitev priznanj občinskega sveta občine Križevci. Prejemniki so Jernej Zupančič (direktor podjetja Cleangrad) in Folklorna skupina Kulturnega društva Križevci pri Ljutomeru, županovo priznanje je za velikega človeka prejel župnik Štefan Vinkovič.

Za umetniško obarvano podeljevanje pa je s slikanjem poskrbela dijakinja Meta Štuhec. Kvartet godal Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, Manca Špik in Gadi pa so bili glasbeniki, ki so dogodek obarvali z glasbo.


Več v Kultura in izobraževanje