Oljarna Središče ob Dravi petnajstič pripravila Praznik buč - dan odprtih vrat

V Središču ob Dravi je potekala že 15. tradicionalna prireditev Praznik buč - dan odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi

Prlekija-on.net, sobota, 9. september 2017 ob 20:18
Dan odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi

Dan odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi

V soboto, 9. septembra, je v Središču ob Dravi potekala že 15. tradicionalna prireditev Praznik buč - dan odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi. Program se je na dvorišču pred oljarno pričel ob 10. uri ter je trajal vse do 16. ure.

Potekalo je tekmovanje v kuhanju bučnega golaža, ogled proizvodnje olja, predstavitev društev, predstavitev starih obrti, kulinarična razstava, animacija za otroke, pester kulturni program ... in še več zanimivega dogajanja.

Obiskovalci so se lahko zapeljali tudi s konjsko vprego, v bogatem kulturnem programu pa so med drugim nastopili Ansambel Ekart, nekaj o bučnem olju, ki ima dolgo tradicijo v Središču ob Dravi pa je povedal igralec Gorazd Žilavec.

Z bogatim programom je bilo poskrbljeno tudi za otroke, kjer so potekale ustvarjalne delavnice, bučne igre, kuhanje bučne juhe, lutkovna predstava, ...


Video

Galerija


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Družabno