V krožišču v Križevcih pri Ljutomeru odslej konj kasač

Otvoritev umetniškega dela s konjem kasačem v krožišču v Križevcih pri Ljutomeru

Bianca Žitnik, sobota, 9. september 2017 ob 22:476
Otvoritev instalacije s konjem kasačem v krožišču

Otvoritev instalacije s konjem kasačem v krožišču

Pestro dogajanje v času praznovanja občinskega praznika občine Križevci se je v soboto, 9. septembra, nadaljevalo z otvoritvijo instalacije s konjem kasačem v krožišču v Križevcih pri Ljutomeru. Kot rezultat 2. kiparske kolonije v organizaciji Društva 29a, katere udeleženec je bil tudi Srb Nedim Hadži Ahmetović – Mafa je v sodelovanju z Občino Križevci umetniško dopolnilo drugo krožišče v vasi.

Tako zdaj konj kasač teče po poti na hipodrom. Podkve na poti prinašajo srečo in zdravje. Kot zahvalo za podporo ob organizaciji druge kiparske kolonije pa je tudi župan mag. Branko Belec dobil dve. S posluhom za umetnost in ker so Križevci kasaška občina je župan prisluhnil idejnemu vodji Društva 29a Robertu Juraku in izrazil navdušenje nad stvaritvami.

Dogodek so glasbeno popestrili KUD Muzika Križevci in Monika Čuš z recitalom o konju.

Hvaležnost za možnost postavitve svojega dela na prostem pa je v pismu, ki ga je prebral Robert Jurak izrazil umetnik Mafa.

Robert Jurak želi, da bi krožišče postalo polno podkev, ki bi jih sem odlagali domačini in turisti, tako kot v številnih drugih krajih zaklepajo ključavnice na ograje mostov ali zvonijo na zvonček želja, bi na to mesto prinašali podkve. Želi si, da bi teh bilo čimveč.



Več v Kultura in izobraževanje