Prijateljska skupina Fortuna ne odneha

Z aktivnostmi »v pogonu« iz tedna v teden, non – stop

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 11. september 2017 ob 16:31
Prvo »uradno« srečanje skupine Fortuna v septembru 2017

Prvo »uradno« srečanje skupine Fortuna v septembru 2017

Čas poletnih počitnic je mimo in s septembrom nadaljuje svoje aktivnosti tudi prijateljska skupina Fortuna v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki jo vodi zunanja prostovoljka Marija Erveš.

Skupina (gre za skupino starih ljudi za samopomoč, ki deluje kot ena izmed sedmih skupin v DOSOR-ju, v okviru Zveze društev za socialno gerentologijo Slovenije) je bila ustanovljena 5. junija 2013 in ima svoja redna srečanja ob sredah v prostorih Delovne terapije ali pa kar v kavarnici Traminček. Sestavljajo jo stanovalci in stanovalke DOSOR-ja ter starejše občanke in občani Radenec.

Čeprav je »njihov dan« sreda, so se v začetku septembra zbrali že prvi ponedeljek v devetem mesecu, da niso zamudili nastopa dalmatinske klape na »DOSOR-jevi vetrnici«. Niso pa koncerta želeli zamuditi iz posebnega razloga, kajti pevka ter trije pevci in godci imajo tudi ime Fortuna ! Sreda je po tradiciji bil njihov dan in ugotovili so, da so pred poletjem, torej v času od januarja do poletnih počitnic (do konca junija) opravili 32 srečanj, na njih pa skupaj prebili kar 48 ur. Bilo je opravljenih 20 rednih srečanj ob sredah, na njih pa so bili na programu pogovori o praznikih in praznovanjih, običajih in navadah, praznovanja rojstnih dni članic in članov skupine, družabne igre ali občasno tudi kakšno predavanje. Toda poleg tega je bilo opravljenih še 12 dodatnih srečanj, ne ravno ob sredah. Udeležili so se Valentinovega plesa, pustnega rajanja, plesa ob Dnevu žena, obiskali sejem Medical v Gornji Radgoni, bili na prireditvi ob Dnevu upora proti okupatorju (27. april) v Radencih, na Petanjcih Dneva spominov in tovarištva (razstava Naši zakladi: »Zatočišče pregnancev«), na izletu v Lendavi (ogled likovne razstave in stolpa Vinarium), na otvoritvi likovne razstave na Meleh ter obiskali člane, ki se iz zdravstvenih razlogov niso mogli udeleževati srečanj skupine.

Na predlog prijateljske skupine Fortuna je vsak torek popoldne v DOSOR-ju druženje ob taroku, ne manjkajo članice in člani na tradicionalnih seniorskih večerih vsak tretji četrtek v mesecu, bili pa so že tudi na treh vožnjah brezplačnega turističnega vlakca v Radencih.


Več v Kultura in izobraževanje