Tromejnik na Tratah razbil Radgončane

Gostje iz Kuzme so v sicer skromni nogometni predstavi bili za razred boljši in so zasluženo dosegli eno svojih najvišjih zmag med tretjeligaši

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. september 2017 ob 20:52
ŠNK Radgona - Tromejnik

ŠNK Radgona - Tromejnik

Potem ko so pred tednom dni prijetno presenetili z zmago pri sosedih v Radencih, s čimer so osvojili prve točke v III. SNL, vzhod, so nogometaši ŠNK Radgona, še enkrat povsem odpovedali. Na domači tekmi proti Tromejniku Gostišču Sukič so varovanci domačega trenerja Borisa Lazića, zelo razočarali svoje navijače. Gostje iz Kuzme so v sicer skromni nogometni predstavi bili za razred boljši in so zasluženo dosegli eno svojih najvišjih zmag med tretjeligaši.

Res je sicer, da v vrstah ŠNK Radgona ni bilo kar nekaj pomembnih adutov z vratarjem in kapetanom Draganom Topićem, ob tem se je pred samo tekmo huje poškodoval izkušeni Borut Uhan, toda to nikakor ni opravičilo za tako slabo predstavo gostiteljev. Sedaj bi gotovo najlažje vso krivdo zvalili na vratarja Simona Strajnšaka, ki je gotovo kriv vsaj za prva dva zadetka, ali pa na Mateja Hajdinjaka, ki je tudi kriv za kakšen zadetek, toda temu ni tako, saj so krivi vsi, eni manj eni več.

Igra "brez glave in repa" seveda nikamor ne vodi in tega bi se morali zavedati prav vsi fantje in njihov trener Boris Lazić. Res je sicer, če igralci ne dobijo nobenega finančnega nadomestila, od njih ne moreš pričakovati veliko, toda enkrat bo potrebno povedati "bobu bob" in če komu nič ne pomeni dres domačega kluba in nastop v 3. državni ligi, potem je boljše, če takšnih ni zraven. S takšnim izidom proti ekipi, kot je NK Tromejnik, gotovo ne bi izgubili niti "rezervisti" ali pa mladinci. Gostje iz Kuzme so nedvomno bili boljši in so povsem zasluženo zmagali, posebne pohvale pa si zaslužijo za borbenost in požrtvovalnost, saj so pokazali kako se bori za barve svojega kluba. In to gotovo največ šteje!

ŠNK Radgona – NK Tromejnik Gostišče Sukič 0:5 (0:1)

Igrišče v ŠRC Trate v Gornji Radgoni, 140 gledalcev, glavni sodnik: Matej Čontala (Oplotnica), pomočnika: Nejc Tušek (Beltinci) in Pavel Zakal (Fokovci), delegat: Igor Mauko (Ruše).

Strelci: 0:1 Gregor Bokan (20.), 0:2 Gregor Bokan (53.), 0:3 Gregor Bokan (78. - 11 m), 0:4, Blaž Bokan (80.), 0:5 Rok Lovrec (86.)

ŠNK Radgona: Simon Strajnšak, Denis Senekovič (od 58. Srečko Sterniša), Alen Klobasa, Miha Cvetko, Tilen Klobas, Uroš Pörš, Mitja Adam, Borut Uhan (od 10. Matej Hajdinjak), Aljaž Kocet, Tilen Pintarič, Benjamin Vid Krajnc (od 46. Tjan Pučko). Trener: Boris Lazić.

Tromejnik Gostišče Sukič: Mišo Kovačec, Peter Fašalek, Matej Rogač, Uroš Bagari, Blaž Kous, Damjan Grah, Rok Lovrec, Luka Pihler, Gregor Pavel (od 79. Nino Šeruga), Grego Bokan (od 86. David Rogan), Mitja Botjak (od 56. Blaž Bokan). Trener: Damir Čontala.

Ostali rezultati 4. kroga v III. SNL, vzhod: Avto Rajh Ljutomer – Čarda Martjanci 3:1, Polana – Turnišče 5:0, Odranci – Črenšovci 2:1, Grad – Radenska Slatina 6:0, Rakičan – Hotiza 0:3, Bogojina – Lušt Beltinci 0:4.

Vrstni red po 4. krogu: 1. Polana 12, 2. Lušt Beltinci 12, 3. Odranci 12, 4. Avto Rajh Ljutomer 9, 5. Hotiza 9, 6. Grad 6, 7. Tromejnik Gostišče Sukič 6, 8. Bogojina 6, 9. Črenšovci 4, 10. Turnišče 3, 11. ŠNK Radgona 3, 12. Čarda Martjanci 1, 13. Radenska Slatina 0, 14. Rakičan 0.


Več v Šport