Mlada Radgončana uspešna na drugi strani reke Mure

Maks do naslova, Jaka do polfinala v Lipnici

Prlekija-on.net, torek, 12. september 2017 ob 08:05
Maks in Jaka Srt
Maks in Jaka Srt
Maks in Jaka Srt
Maks in Jaka Srt
Na teniških igriščih v avstrijski Lipnici (Leibnitz) je potekal odprti mednarodni teniški turnir v različnih starostnih kategorijah, katerega se je udeležilo 295 teniških igralcev in igralk. Kot je povedal vodja turnirja Robert Adam, je šlo za rekordno udeležbo, med njimi pa je bilo tudi nekaj mladih Slovencev. Gre predvsem za igralce TC Bad Radkersburg (Avstrijska Radgona), katero vodi trener Tomi Pintarič iz Lastomercev pri Gornji Radgoni, in za katero igrajo številni mladi pomurski tenisači. In tudi tokrat so mladi Slovenci dosegli nov lep uspeh. Od naših sta namreč še posebej bila uspešna brata Maks in Jaka Srt iz Gornje Radgone. Maks je po treh zaporednih finalnih nastopih (Heimschuh in Wildon) tokrat uspel priti do prve turnirske zmage v kategoriji do 15 let. Njegovemu mlajšemu bratu Jaki je uspel preboj do polfinala v kategoriji nižje.

"Morda je na tem mestu potrebno poudariti, da je učinkovitost za osebnostni razvoj ključna. Brez prepričanja v lastno učinkovitost bi posameznik izgubil voljo in moč, ki mu zagotavljata napredek in razvoj. Učinkovitejši pa bo tisti, ki je že razvil občutek varnosti, ozaveščenosti, pripadnosti in smiselnosti. Vsi naši varovanci so pri razvoju svojih zmožnosti na zelo dobri poti, saj je učinkovitost veliko več, kot le končni rezultat na igrišču", pravi trener Tomi Pintarič.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Šport