Liga prvakov tudi v Lendavi

NK Maribor je za prizorišče igranja tekem mladinske Lige prvakov tako kot pred tremi leti izbral Lendavo

Prlekija-on.net, torek, 12. september 2017 ob 09:46
Novinarska konferenca, foto: lendava.si

Novinarska konferenca, foto: lendava.si

Potem ko se je NK Maribor uvrstil v prestižno Ligo prvakov, je pravico do nastopa v mladinski ligi prvakov – Uefa Youth League dobila njihova mladinska selekcija, ki bo tekme odigrala v Lendavi. 13. september 2017 je nov mejnik v zgodovini NK Maribor, potem ko slovenski prvak tretjič nastopa med evropsko nogometno elito. V sredo pa se ne začenja le tekmovanje v Ligi prvakov 2017/18, ampak tudi v UEFA Youth League. NK Maribor je za prizorišče igranja tekem mladinske Lige prvakov tako kot pred tremi leti izbral Lendavo in pred otvoritvijo tekmovanja je v Mestni hiši potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavili načrte mladinske ekipe NK Maribor.

Podrobneje o tem projektu so spregovorili mag. Anton Balažek, župan Občine Lendava, Zlatko Zahovič, športni direktor NK Maribor, Miran Pavlin, pomočnik športnega direktorja NK Maribor, Muamer Vugdalić, trener mladinske ekipe NK Maribor in Luka Koblar, igralec mladinske ekipe NK Maribor.

Župan je izpostavil, da so tekme mladinskega dela lige prvakov velika čast za Lendavo in lendavski nogomet, ki sedaj veliko vlaga tudi v mladinski nogomet in premore zahtevano infrastrukturo; v načrtu je tudi gradnja dodatne nogometne infrastrukture s 4 igrišči.

Zlatko Zahovič je dejal, da se kot klub radi vračajo v okolje, kjer se dobro počutijo in so lepo sprejeti. Kar zadeva uspeh kluba z uvrstitvijo v ligo prvakov ga najbolj veseli, da so to priložnost dobili tudi mladi nogometaši, saj je to potrditev odličnega dela z mladimi in obenem ponos, da so člani te nogometne družine. Miran Pavlin je k temu dodal, da mladinska ekipa kljub velikim nasprotnikom ne čuti pritiska ter da je za mladega nogometaša privilegij nastopati v ligi prvakov.

Zanje bo namreč sreda prvi preizkus, da vidijo, kje so; priprave na to prvo srečanje so bile redne tekme prvenstva, pravi trener Muamer Vugdalić, ki si za fante želi, da gredo na igrišče veseli in nasmejani, predvsem pa z mislimi o zmagi. V to je prepričan tudi Luka Koblar, kapetan mariborske selekcije U19, ki se bo v sredo, 13. septembra ob 14. uri v Športnem parku Lendava pomerila z moskovskim Spartakom.

Vstop na tekmo je možen z brezplačnimi vstopnicami, ki jih bo na dan tekme moč dobiti ob vhodu na igrišče.

Tekme Uefa Youth League v Športnem parku Lendava:
13. 9. 2017, 14.00: Maribor – FC Spartak Moskva
17. 10. 2017, 13.00: Maribor – Liverpool FC
6. 12. 2017, 13.00: Maribor - Sevilla


Več v Šport