Velik ljutomerski požar je bil podtaknjen, zoper neznanega storilca podana kazenska ovadba

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da so v zvezi s požarom v industrijski coni v Ljutomeru kriminalisti zoper neznanega storilca podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Požiga

Prlekija-on.net, četrtek, 14. september 2017 ob 14:318
Velik požar v Ljutomeru

Velik požar v Ljutomeru

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da so v zvezi s požarom v industrijski coni v Ljutomeru, ki se je zgodil 8. junija, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti zoper neznanega storilca podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Požiga po 222/I členu KZ-1. Kriminasti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Takrat je v industrijski coni prišlo do velikega požara, kjer je zagorelo v skladišču podjetja EKO Plastkom d.o.o. Ogenj je uničil dva tisoč kvadratnih metrov poslovnih površin družbe, ki naj bi skladno z uporabnim dovoljenjem predelala do 2.500 ton odpadnih sveč na leto.

Preberite tudi:
V industrijski coni izbruhnil velik požar
Požar gasilo okoli 300 gasilcev
Na prizorišču požara veliko razdejanje
Nad požar še s helikopterjem
Kako je katastrofalen požar bil viden iz okolice
Kot kažejo prve analize, Globetka ni bila onesnažena
Na trgu merilna postaja za presojo stanja zraka
NIJZ dopolnil priporočila za prebivalce po požaru
Velika verjetnost, da je požar bil podtaknjen
Velik ljutomerski požar naj bi zanetile tri žariščne točke
Županja sprejela gasilce
Kot smo takrat poročali, naj bi po zanesljivih informacijah Dnevnika s posnetkov na varnostnih kamerah, nameščenih okoli Eko Plastkoma, ki so jih kriminalisti zasegli, razbrali, da v Ljutomeru ni zagorelo zaradi samovžiga, verjetno je bil požar podtaknjen, saj naj bi ga zanetile tri žariščne točke, ki so zagorele ob istem času. Da bi prišlo do samovžiga materiala, ki je bil skladiščen v hali, je bilo malo verjetno, kar nam je takrat potrdil tudi direktor družbe Marjan Gulič.

V intervenciji sodelovalo kar 459 gasilcev
Požar je izbruhnil v četrtek, 8. junija, gasilci pa so intervencijo obsežnega požara, enega največjih v naši okolici, končali v ponedeljek. O razsežnosti požara veliko pove tudi podatek, da je požar naenkrat gasilo 257 gasilcev iz celotnega Pomurja in dela Podravja, v sami intervenciji pa je v izmenah sodelovalo kar 459 gasilcev.


Več v Črna kronika