Društvo za osteoporozo Ljutomer obiskalo Svete Višarje

Zaradi dežja, vmes je naletaval tudi sneg, so sicer bili prikrajšani za lep razgled na okoliške planine in doline

Prlekija-on.net, petek, 15. september 2017 ob 09:59
Svete Višarje

Svete Višarje

Člani in članice Društva za osteoporozo Ljutomer, so se v torek, 12. septembra, odpravili na izlet do Svetih Višarij. Pot jih je vodila mimo Maribora, Ljubljane, Kranjske Gore ter skozi Rateče do Trbiža, kjer so si najprej ogledali prenovljeno tržnico. Nato so se podali do Svetih Višarij, kjer so se z gondolo povzpeli do cerkve, ki leži na 1766 metri nadomrske višine. Zaradi dežja, vmes je naletaval tudi sneg, so sicer bili prikrajšani za lep razgled na okoliške planine in doline.

Po ogledu cerkve so se spustili nazaj v dolino, pot nadaljevali nazaj v Rateče ter naprej proti ledeniški dolini v Julijskih Alpah, dolini Tamar. Zapeljali so se mimo naravnega rezervata Zelenci, talnega izvira Save Dolinke ter doline pod Poncami, kjer so si zaradi slabega vremena, letalnico bratov Gorišek, ogledali le iz avtobusa.

Sledila je vožnja do Kranjske Gore s krožnim ogledom mesta. V bližini romarskega kraja Brezje, kjer so si ogledali tudi cerkev, pa so opravili še večerjo ter se v večernih urah varno vrnili domov.


Več v Družabno