Na območju Ljutomera brez elektrike ostalo skoraj sedem tisoč odjemalcev

Zaradi dežja voda zaliva nekatere hiše, možna bodo razlivanja posameznih rek

Prlekija-on.net, nedelja, 17. september 2017 ob 10:35
6.809 odjemalcev je brez električne energije

6.809 odjemalcev je brez električne energije

V nedeljo, 17. septembra, nekaj po 10. uri, je v Ljutomeru prišlo do ipada elektrike, kjer je brez električne energije ostalo skoraj sedem tisoč odjemalcev. Do izpada je prišlo v RTP Lljutomer na izvodu Murska Sobota s skupaj 1.361 prizadetimi odjemalci, na izvodu Presika s skupaj 1.913 prizadetimi odjemalci, na izvodu Cezanjevci s skupaj 1.790 prizadetimi odjemalci ter na izvodu Ormož s skupaj 1.089 prizadetimi odjemalci.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o 6.809 odjemalci brez električne energije, Do izpada je prišlo tudi v Apačah. Delavci Elektra Maribor so napako na nekaterih vodih odpravili po 15 minutah.

V nedeljo dopoldne bo občasno še močneje deževalo. Predvsem v osrednji, južni in vzhodni Sloveniji bodo vodotoki naraščali, možna bodo razlivanja posameznih rek. Sredi dneva se bodo oblaki trgali, popoldne bo marsikje dokaj sončno s kakšno ploho ali nevihto.

Uprava RS za zaščito in reševanje trenutno poroča, da voda zaliva hiše v Dobrovniku in Murski Soboti, v Bakovcih je poplavljena cesta, v Veliki Nedelji in Podgorcih pa je na cesto podrto drevo.


Več v Narava