Pričetek jeseni naznanil Mark Tivadar

Septembrski seniorski večer v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, petek, 22. september 2017 ob 09:22
Mark Tivadar v DOSOR-ju

Mark Tivadar v DOSOR-ju

Kavarnica »Traminček« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je v četrtek, 21. septembra zvečer, kar »pokala po šivih«. Za zabavo na tradicionalnem seniorskem večeru je poskrbel Mark Tivadar.

Mladi glasbenik iz Malih Bakovec pri Murski Soboti je na seniorskih večerih, ki so običajno na tretji četrtek v mesecu v DOSOR-ju, nastopil že večkrat, a tokrat je predstavil najnovejšo pesmico »Mini bikini«, za katero je konec avgusta letos snemal videospot v Portorožu, o čemer smo tudi na spletnih straneh »Prlekije« poročali. Čeprav je s pesmico spomnil na poletje, je bil njegov nastop obarvan »rjavkasto«, kajti v deželo je prišla jesen.

Nič jesensko pa se niso držali udeleženke in udeleženci seniorskega večera, ki so z Markom večkrat skupaj zapeli, pa tudi zapolnili plesišče sredi kavarnice »Traminček«. Ob postreženih kozarčkih belega, ki ga je prispevala DOSOR-jeva gospodinja Mojca Kumlanc, so zapeli »Kolkokapljic, tolko let...«, privoščili pa si tudi kekse, ki jih je tradicionalno darovala stanovalka Ema Matijevič. Domače grozdje je prinesla za vse Martina Farkaš.

Kavarnica je kar »pokala po šivih«, kajti udeleženk in udeležencev seniorskega večera, stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja ter občank in občanov Radenec, se je zbralo za pol stotinje. Vendar sta voditeljici (DOSOR-jevka Martina Farkaš in zunanja prostovoljka Marija Erveš) obvladali situacijo in septembrski seniorski večer med 18. in 21. uro je odlično uspel.


Več v Družabno