Sedmi turnir, četrtič kot Avto Rajh open

Odbojkarji Panvite Pomgrad in OK Maribor za 1. mesto

Filip Matko Ficko, sobota, 23. september 2017 ob 08:51
Tekma Panvita Pomgrad – Fino Kaposvar

Tekma Panvita Pomgrad – Fino Kaposvar

Športni klub Pomurje deset Panvita Pomgrad Murska Sobota je organizator dvodnevnega odbojkarskega turnirja Avto Rajh open v Športni dvorani Osnovne šole I Murska Sobota. Sodelujejo štiri ekipe: Panvita Pomgrad Murska Sobota, Fino Kaposvar z Madžarske, Ason Orange volley iz francoskega mesta Orange in Odbojkarski klub Maribor.

Prvi dan turnirja (petek, 22. septembra) sta se v prvi tekmi, s pričetkom ob 17. uri, pomerili ekipi domačinov – Panvita Pomgrad in madžarska ekipa iz Kaposvara. Za ekipo Panvita Pomgrad, pod vodstvom trenerja Dejana Fujsa so zaigrali: Mitja Pečnik, Jaka Banič, Saša Ratkai, Andrej Grut, Jakob Rojnik, Gregor Felkar, Gorazd Flisar (kapetan), Gregor Javornik, Aljoša Bogožalec, Žan Bedrač, Jure Kasnik ter libera Jaša Ratkai in Klemen Hrastovec. Ekipo odbojkarjev iz Kaposvara je vodil trener Demeter György, zaigrali pa so: Jozsef Nagy, Bence Szabo, Akos Kalmar, Peter Nagy (kapetan), Adrian Kulcsar, Cameron Keen, Kristof Horvath, Tamas Vajda, Barna Szabo, Galin Nikolov ter libera Peter Papai in Mate Kiss. Tekmo so sodili: Andrej Šiftar iz Murske Sobote (prvi sodnik), Tomi Špindler iz Ljutomera (drugi sodnik) in Anja Zamuda iz Radenec (pri zapisniku). Zmagala je domača ekipa Panvita Pomgrad povsem gladko s 3 : 0 (25:15; 25:20; 25:16). Največ točk pri Panviti Pomgrad so dosegli: Bogožanec 14, Rojnik 13, Grut 11 itd.

V drugi tekmi, s pričetkom ob 19.20, sta se srečali ekipi Odbojkarskega kluba Maribor in ekipa Ason Orange volley iz francoskega mesta Orange. Za OK Maribor pod vodstvom trenerja Sebastijana Škorca so zaigrali: Miomir Crnjanski, Uroš Planinšič, Jan Mulec, Jernej Detela, Primož Mejal, Alan Košenina, Simon Križman, Filip Uremovič, Staš Virtič, Vasja Plesec (kapetan) ter libera Tin Vrabl in Aljaž Herman. Francoske odbojkarje vodi trener Nenad Djordjević (po rodu iz Beograda), zaigrali pa so: Cedrik da Silva, Fredric Gustavsson, Dušan Lopar, Mark McGivern, Ryan Utia, Tomi Rumpunen, Nenad Šormaž, Fabien Vergoz (kapetan) in libero Hugo Lecat. Tekmo so sodili: Robert Gruškovnjak iz Beltinec (prvi sodnik), Andrej Šiftar iz Murske Sobote (drugi sodnik) in Anja Zamuda iz Radenec (pri zapisniku). Prvi in drugi set so Mariborčani gladko odigrali v svojo korist in povedli v setih 2 : 0, a je francoska ekipa v tretjem setu zapretila prednost Mariborčanov zmanjšala na 2 : 1. V četrtem setu so se Mariborčani »pobrali« ter ga zelo tesno priigrali sebi v korist. Tako se je tekma zaključila z rezultatom 3 : 1 (25:20; 25:15; 22:25 in 26:24).

Tako bodo danes (sobota, 23. septembra) ob 14.30 za tretje mesto zaigrali odbojkarji ekip Fino Kaposvar z Madžarske in Ason Orange volley iz Francije. Ob 17. uri pa se bosta za prvo mesto na turnirju potegovali ekipi Panvita Pomgrad in OK Maribor. Pokrovitelji turnirja so: Avto Rajh, Skupina Panvita, Pomgrad, Tiskarna AIP, Zvezda, Intering Holding, Imo - Real, Zavarovalnica Triglav, Petrol, Alta, Vigros in Maximus.


Več v Šport