Spomnili so se prihoda letošnje jeseni

Prišel je v goste striček Jesenko s harmoniko

Filip Matko Ficko, sobota, 23. september 2017 ob 09:05
Prišel je v goste striček Jesenko s harmoniko

Prišel je v goste striček Jesenko s harmoniko

Kot dobro vemo, se astronomska jesen prične okoli 23. septembra in tako bi naj v noči z 22. na 23. september nastopilo jesensko enakonočje (ekvinokcij). Nekateri so morda žalostni, da ni več poletja in toplih dni, a drugi se veselijo jeseni, ki prinaša s seboj nove radosti in lepote.

Tega so se v petek, 22. septembra dopoldne, spomnili na dementnem oddelku DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. DOSOR-jeva zunanja prostovoljka Marija Erveš je zbrane v dnevnem prostoru opomnila na prihod tretjega letnega časa letos, pozdravila pa tudi nepogrešljivo osebo tega časa.

V vlogi strička Jesenka je s svojo diatonično harmoniko prišel v goste Robert Majerič iz Spodnjih Ivanjec. Prej omenjena prostovoljka Marija ter DOSOR-jeva delovna terapevtka Janja Tratnjek sta postregli z jesensko dobroto – grozdjem s svojih domačih brajd. Peli in zaplesali so stanovalke in stanovalci dementnega oddelka na vesele tone Robertove diatonične harmonike, sladkali pa se s sladkim belim in rdečim grozdjem. Njih veselje je trajalo kar poldrugo uro od 9. ure dalje in veselja je bilo nič koliko.


Več v Kultura in izobraževanje