Člani DU Ljutomer športno zelo dejavni

Udeležujejo se vrste športnih prireditev, kjer dosegajo tudi odlične rezultate

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. september 2017 ob 21:44
Športne aktivnosti DU Ljutomer

Športne aktivnosti DU Ljutomer

Člani Ribiške sekcije Društva upokojencev Ljutomer - Sekcije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo so po svojih aktivnostih prepoznavni tako v krogu upokojencev, kot v Pomurskem prostoru. Aktivno sodelujejo v aktivnostih Društev upokojencev in v aktivnostih, ki jih organizira Pokrajinska zveza društev upokojencev Murska Sobota, Občina Ljutomer, druga društva in tudi Športna zveza.

V letošnjem letu so tako organizirali in izvedli Mednarodno športno in družabno srečanje 11. maja 2017 v prostorih hotela in zdravilišča Bioterme Mala nedelja, katerega so se udeležili člani društev iz Matice umirovljenika Čakovec, člani društev iz Pokrajinske zveze Dolnje Podravje in člani društev iz Pomurske zveze društev upokojencev Murska Sobota.

Udeležujejo se vrste športnih prireditev, tako so bili gostje pri DU Radenci, MDI DU Radenci, DU Kobilje, DO Bakovci, DU Ivanjkovci, DU Ormož, RD Rače…

Sodelovali so v Športnih igrah, ki jih je razpisala Pokrajinska zveza društev upokojencev Murska Sobota. Dosegli so odlične uvrstitve v tekmovanju posameznikov kot v ekipnih uvrstitvah. Postali so Pomurski prvaki v kategoriji Šah, prav tako so postale pokrajinske zmagovalke članice v kategoriji Pikado za ženske, posebej pa velja tudi omeniti odlične uvrstitve na drugih tekmovanjih - ekipa v streljanju z zračno puško z odličnimi nastopi, na pokrajinskem tekmovanju so postali pokrajinski podprvaki, moški v pikadu drugi, tudi podprvaki, nekoliko slabše, ampak tudi odlične uvrstitve pa so dosegli tudi v disciplinah kegljanja s kroglo na vrvici in balinanju, vsekakor pa so pomembni tudi dosežki članov v disciplini Športni ribolov, ki je istočasno njihova najbolj množična disciplina, v disciplini metanje krogov pa žal še ni pokrajinskega tekmovanja, organizirajo pa društveno tekmovanje. V vseh teh disciplinah tudi organizirajo tedenske vadbe za člane društva.

Predstavili so se na pobudo Občine Ljutomer na prireditvi Občina na prostem dne 2.8.2017 na Glavnem trgu v Ljutomeru in sodelovali kot posamezniki na prireditvi Občine Ljutomer v tednu mobilnosti.

Na pobudo Športne zveze Ljutomer so se vključili v projekt »#BEAKTIVE«, v okviru katerega so izvedli v ponedeljek, 25.9.2017 vadbo z zaključnim tekmovanjem v pikadu, katerega se je udeležilo skupno 31 udeležencev, na tekmovanju pa je zmagala Zinka Pergar pred Jakom Kosi in Marjanom Črešnjovnjak, v sredo 27.9.2017 in 4.10.2017 pa bo potekala ribiška delavnica z naslovom »Lepote in razlike ribolova v sladkih vodah in morju«.

8.10.2017 potujejo še na Mednarodno športno srečanje na Hrvaško, ki ga organizira Matica umirovljenika Međimurje iz Čakovca.

»Športniki« pri DU Ljutomer bodo do konca leta nadaljevali še s tekmovanji in z vadbami za člane in druge v disciplinah pikado za ženske in moške, šahu, športnem ribolovu, kegljanju s kroglo na vrvici in balinanjem ter metanjem obročkov na cilj, kraj in čas vadb ter drugih aktivnosti je razviden na oglasni deski na sedežu društva.

Veselijo se srečanja z vami in vas z veseljem pričakujejo.

Vodja športnih sekcij je Ciril Magdič, predsednica DU Ljutomer pa Slavica Sunčič.


Več v Šport