Oko besede 2017 v radenskem DOSOR-ju

Pisateljice in pisatelji za mlade se družili s starostniki

Filip Matko Ficko, torek, 26. september 2017 ob 08:06
Oko besede 2017

Oko besede 2017

V okviru vsakoletnega srečanja Oko besede, ki ga organizira podjetje Franc – Franc v Murski Soboti, je bila minuli petek (22.  septembra zvečer) podeljena letošnja nagrada Večernica časopisa Večer za najbolje delo, namenjeno mladim. V murskosoboški gledališki dvorani jo je prejel slovenski pisatelj in pesnik Peter Svetina za pesniško zbirko »Molitve s stopnic«.

Imenovanega nagrajenca v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, v soboto, 23. septembra dopoldne, sicer niso mogli pozdraviti, prišli pa so v goste številni »mojstrice in mojstri peresa«, kajti letos so dnevi »Oko besede« bili namenjeni spominu na pesnika Kajetana Koviča.

V imenu stanovalcev in zaposlenih v DOSOR-ju je številne zbrane v predprostoru domske knjižnice pozdravila Teja Smodiš, v imenu podjetja Franc-Franc Franci Just, v imenu literarnega krožka pa Bea Baboš Logar. Slednja je tudi vodila razgovor s osmerico, ki so brali nekatera svoja dela (krajše pripovedi ali pesmi) v predprostoru domske knjižnice. To so bili: domači prekmurski pisec in pesnik Milan Vincetič, otroška pesnica in ilustratorka Andreja Borin iz Maribora, vsestranski umetnik Ervin Fritz (po rodu iz Prebolda), pisateljica in pesnica Jana Kolarič iz Maribora, pesnik in pisatelj Miroslav Košuta iz Križa pri Trstu, mama, učiteljica in pesnica Majda Koren iz Maribora, pesnik in pisatelj Marko Kravos iz Montecalvo Irpina ter pesnica in pisateljica Cvetka Sokolov iz Ljubljane. S svojo pesmico pa se je predstavila tudi članica DOSOR-jevega literarnega krožka, stanovalka DOSOR-ja Brigita Živec.

V spremstvu župana Občine Radenci, Janeza Rihtariča, so številni slovenski ustvarjalci - mojstri pisane besede - obiskali še najpomembnejše turistične zanimivosti te občine na desnem bregu reke Mure, kjer je svoja otroška leta preživel v Hrastju Moti pesnik in pisatelj Kajetan Kovič.


Več v Kultura in izobraževanje