V Križevcih bodo dobili Park doživetij

Zasnova Parka doživetij Križevci temelji na celostni obravnavi gozda kot prostora za mehke oblike rekreacije, igro, sproščanje in obenem izvajanje učnih vsebin za spoznavanje gozdnega ekosistema in ekosistemskih storitev

Prlekija-on.net, torek, 26. september 2017 ob 13:481
Podpis pogodbe Park doživetij

Podpis pogodbe Park doživetij

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec je v torek, 26. septembra, v prostorih Občine Križevci podpisal gradbeno pogodbo za izvedbo projekta Park doživetij, z izbranim izvajalcem, gospodarsko družbo Nograd d.o.o. iz Hotize, ki jo po pooblastilu zastopa Ciril Štesl. Nadzor nad deli bo vršila gospodarska družba ZEU d.o.o. iz Murske Sobote, katere direktor je Stanislav Marič.

Občina Križevci je v mesecu juliju preko portala javnih naročil začela s postopkom javnega naročila. Na podlagi prejetih ponudb in preverjanj ponudnikov, je bila sredi septembra sprejeta odločitev, da se javno naročilo odda ponudniku, ki je ponudil najnižjo ceno za izvedbo del, v skladu z razpisom.

Občina Križevci se je prijavila na prvi javni poziv LAS Prlekija in predmetna investicija je bila izbrana za sofinanciranje v okviru strategije lokalnega razvoja. Občina je tako v začetku septembra iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano – Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, prejela odločbo o pravici do dodelitve sredstev v višini 62.912,04 EUR, razliko sredstev do pogodbene vrednosti 215.981,86 EUR pa bo zagotovila iz občinskega proračuna. Z deli se bo začelo v prihodnjih dneh, zaključena pa morajo biti do konca marca prihodnjega leta.

Izvajalec Nograd d.o.o. bo skupaj s partnerjem v skupni ponudbi Vojcles, Gradbeništvo in montaža Vojko Hodošček s.p. iz Murske Sobote zgradil rekreativni park v naravnem okolju, zraven prostorov Športnega društva Križevci. V sklopu aktivnosti se načrtuje urediti Park doživetij Križevci, katerega zasnova temelji na celostni obravnavi gozda kot prostora za mehke oblike rekreacije, igro, sproščanje in obenem izvajanje učnih vsebin za spoznavanje gozdnega ekosistema in ekosistemskih storitev.

Na sami lokaciji se bo uredila osrednja krožna rekreacijska pot, ob kateri bodo na posameznih odsekih urejeni večnamenski programski sklopi z opremo namenjeno rekreaciji, telesni vadbi, igri, počitku, izobraževanju, kot so »Pot izzivov«, »Čutna pot«, »Pot ravnotežja«, »Učna točka – skok v daljino«, »Slackline poligon«, »Gozdni avditorij«, »Vodno igrišče« ter nabava in postavitev pripadajoče urbane opreme.

Z realizacijo vsebine bo vzpostavljena prva tovrstna športno rekreacijska infrastruktura na področju LAS Prlekija, izboljšana bo tudi turistična privlačnost kraja. Rekreacija na poligonih in na opremi v naravnem okolju prinaša pozitivne učinke tudi na medgeneracijsko druženje, na aktivno preživljanje prostega časa vseh generacij in zdravje prebivalcev.


Več v Gospodarstvo