Magi trikratni Balkanski prvak

Zlato je osvojil v teku na 100 in 300 metrov z ovirami in srebrno v skoku v daljino. V štafeti 4 X 100 metrov je prav tako zmagal.

Prlekija-on.net, sreda, 27. september 2017 ob 07:402
Zdravko Mauko-Magi s slovensko štafeto

Zdravko Mauko-Magi s slovensko štafeto

V Stari Zagori v Bolgariji, na nogometno atletskem stadionu Beroe je bilo končano 27. Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane. Nastopilo je več kot 800 atletov iz 12 držav. Slovenijo je zastopalo 12 žensk in 39 moških atletov. Vsak tekmovalec je lahko nastopil v štirih disciplinah in v štafeti.

Zdravko Mauko - Magi, profesor športa na Osnovni šoli Kajetana Koviča v Radencih, član Športnega društva Radenci je osvojil štiri medalje v kategoriji 60 do 64 let. Zlato v teku na 100 in 300 metrov z ovirami in srebrno v skoku v daljino. V štafeti 4 X 100 metrov je prav tako zmagal.

Tekli so še: Miki Prstec iz Ptuja, Mičo Simšič iz Nove Gorice in Marko Božiček iz Celja. Tekači so bili boljši od Grkov, Turkov, Hrvatov in Romunov, ki so lahko sestavili štafeto štirih dobrih tekačev. V teku na 800 metrov je Magi med devetimi tekači osvojil četrto mesto, kjer pa je postavil novi državni rekord v svoji kategoriji. Prej je bil rekorder Silvester Jemenšek iz Slovenske Bistrice. Slovenska atletinja Mira Puhar iz Kopra, stara 79 let, je bila najstarejša udeleženka tekmovanja, Marko Sluga iz Maribora, star 82 let je bil najstarejši slovenski atlet, najstarejši je pa tekmoval atlet iz Grčije. Polychronpoluis je tekel na 100 in 200 metrov in skakal v daljino.

Predtavniki Balkanske atletske veteranske federacije BAVACS, so potrdili naslednje prireditelje tekmovanj. Tako bo dvoransko prvenstvo meseca marca 2018 v Beogradu, odprto prvenstvo bo septembra 2018 v Celju in dvoransko februarja 2019 v Kišnijevu v Moldaviji.


Več v Šport