Na dveh različnih gradbiščih tujci opravljali delo brez ustrezne dokumentacije

Policija je obvestila FURS, kateri so prevzeli postopke in bodo delodajalce in delavce ustrezno sankcionirali

Prlekija-on.net, sreda, 27. september 2017 ob 20:21
Gradbišče (fotografija je simbolična)

Gradbišče (fotografija je simbolična)

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v torek, 26. septembra in v noči na sredo, obravnavali nekatere pomembnejše dogodke. Ob 8.12 uri so na dveh različnih gradbiščih v okolici Ormoža ugotovili, da trije tujci opravljajo delo brez ustrezne dokumentacije. Obvestili so FURS, kateri so prevzeli postopke in bodo delodajalce in delavce ustrezno sankcionirali.

Ob 8.30 so v gozdu ob Središču ob Dravi imeli postopek z državljanom Hrvaške, kateri je peš ilegalno prestopil državno mejo. Izdan mu je bil plačilni nalog. Ob 8.37 so v Ormožu obravnavali poškodbo parkiranega osebnega avtomobila.

Ob 9.15 je na Policijski postaji oškodovanec podal predlog za pregon kaznivega dejanja Goljufije. Ob 14.25 so bili obveščeni o požaru v Malem Brebrovniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v stanovanju in sicer se je zaradi vročine v kaminu vžgal papir ob kaminu. Gasilci PGD Ivanjkovci in Miklavž pri Ormožu so uspešno pogasili ogenj, poškodovanih ni bilo, je pa nastala materialna škoda.

Ob 16.00 so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v Ormožu. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj stoječ osebni avtomobil, katerega je nato odbilo v pred njim stoječ osebni avtomobil. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16.09 so bili obveščeni o prometni nesreči v Mihovcih pri Veliki Nedelji. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila trčila v pešca, kateri je prečkal cesto po prehodu za pešce. Pešec je pri tem bil lažje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom prepeljan v SB Ptuj. Voznici osebnega avtomobila je bil izdan plačilni nalog. Ob 6:54 pa so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Podgorci. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Ob rednem delu bodo policisti v naslednjih izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in preizkuse alkoholiziranosti pri udeležencih v cestnem prometu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika