Podjetji Sastela in IT Pharma iz Ljutomera med prejemniki priznanj za najboljše inovacije

Podjetji Sastela d.o.o. in IT Pharma d.o.o. sta prejeli srebrno priznanje za inovacijo - terminal za naročanje tort za vse priložnosti

Prlekija-on.net, četrtek, 28. september 2017 ob 10:44
Terminal za naročanje tort

Terminal za naročanje tort

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že 15. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 12 zlatih, 1 posebno priznanje in 25 srebrnih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 774 inovatorjev. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti.

Med prejemniki srebrnih priznanj sta tudi podjetji Sastela d.o.o. in IT Pharma d.o.o. za inovacijo - terminal za naročanje tort za vse priložnosti. Srebrno priznanje sta prejeli tudi podjetji Stork, d.o.o. za postopek za industrijsko izdelavo ene ali več komponent sladoleda z dodatki sadja oziroma sadne kaše in sadnih sladkorjev in Roto Group d.o.o. za inovacijo Kajak za morje Buran 488.

Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Samo letos se je za priznanja na nacionalni ravni potegovalo 38 najboljših inovacij iz vse Slovenije.

Sastela d. o. o. in IT Pharma d. o. o. - Terminal za naročanje tort za vse priložnosti
Podjetje Sastela je zaznalo potrebo kupcev po enostavnem način naročanja individualno sestavljenih tort. V sodelovanju s podjetjem IT Pharma so razvili terminal, ki kupcu omogoča hiter, enostaven in varen način naročanja ter prevzemanja tort na mestih v trgovskih centrih - kjer se najpogosteje nahajajo. Kupec je tekom nakupa seznanjen s ceno torte in možnimi alternativami, ki jih ima na voljo.

Kupec lahko v trgovskem centru TUš oz. v izbrani Tuš poslovalnici izbere in naroči individualizirano torto (na voljo ima 200 kombinacij oblik, okusov, prelivov, mas, okrasitev, okrasnih dodatkov in napisov), prevzame pa jo v nekaj dneh v poslovalnici, kjer jo je tudi naročil. Podjetje Sastela s tem širi poslovanje in ponudbo tort iz Pomurske regije na celotno Slovenijo.

Inovatorja: Tanja Šalamon, Borut Babič

Stork, d. o. o. - Postopek za industrijsko izdelavo ene ali več komponent sladoleda z dodatki sadja oziroma sadne
kaše in sadnih sladkorjev
Strast podjetja Stork je kupcem ponuditi zdravo sladico, polno naravnih sestavin in bogatih okusov. Zaradi tega so razvili in patentirali postopek proizvodnje zdrave alternative industrijskim sladoledom.

Kakovostni in trendovski sladoledi z dodatki sadja oziroma sadne kaše in sadnih sladkorjev so primerni za sladkosnedne vse leto, prodajajo pa se tako v Sloveniji kot tudi že v tujini.

Inovator: Aleksander Šikar

Roto Group d. o. o. - Kajak za morje Buran 488
Inovativen kajak za morje ROTO Buran 488 se odlikuje po odlični nosilnosti in stabilnosti, hitrosti ter multifonkcionalnosti. Njegova velikost in oblika omogočata enostaven vstop in izstop iz kajaka, zaradi česar je primeren za uporabo tudi starejšim veslačem in invalidom. Dvignjena in povečana oblika sprednjega dela lupine omogočata udobno namestitev veslačev veljih in močnejših postav. Novost je tudi priključek v zadnjem delu kajaka, ki je multifunkcijonalne narave in se lahko uporabi za namestitev izpustnega ventila ali krmila za vzdrževanje smeri kajaka v vetrovnih in valovitih vodnih razmerah. Kajak lahko proizvajajo iz delno recikliranega materiala in ga v celoti reciklirajo po uporabi.

Inovatorja: Suzana Flisar, Matjaž Pavlinjek

Celoten katalog nacionalnih prejemnikov Priznanj GZS za inovacije 2017.


Več v Gospodarstvo