V trčenju treh vozil huje poškodovana voznica

23-letni voznik izsilil prednost 50-letni voznici

Prlekija-on.net, četrtek, 28. september 2017 ob 18:44
Prometna nesreča (fotografija je simbolična)

Prometna nesreča (fotografija je simbolična)

V sredo, 28. septembra, okoli 16.15 je 23-letni moški vozil osebni avtomobil po lokalni cesti, iz smeri Starošinc v smeri Cirkovc. Ko se je izven naselja Starošince vključeval v promet na prednostno cesto, je izsilil prednost 50-letni voznici osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Ptuja proti Devini. Kljub temu, da je voznica skušala preprečiti trčenje z umikanjem v levo, je voznik s prednjim delom vozila trčil v zadnji desni del vozila voznice.

Po trčenju je voznico odbilo levo, kjer je na nasprotnem smernem vozišču trčila v zadnji levi del osebnega avtomobila, ki ga je iz smeri Devine pripeljal 37-letni voznik. Od tukaj je vozilo voznice odbilo desno, do drsne kovinske ograje, v katero je trčila, nato pa levo, čez nasprotno smerno vozišče, po nasipu navzdol, kjer se je vozilo obrnilo na streho in se ustavilo.

Ukleščeno voznico so iz vozila rešili gasilci, nato pa so jo z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Ptuj. Tam so ugotovili, da je hudo telesno poškodovana. V nesreči se je lahko telesno poškodoval tudi 37-letni voznik. Tudi on je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj.

Policisti bodo 23-letnika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Pod vplivom alkohola zapeljal v jarek
Policisti policijske postaje Ormož pa so ob 04:11 bili obveščeni, da je izven naselja Cvetkovci v jarku osebni avtomobil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in vožnje pod vplivom alkohola zapeljal v obcestni jarek in trčil v brežino le tega. Voznik in sopotnik nista bila poškodovana, vozniku pa je bil zaradi opisanih kršitev izdan plačilni nalog.


Več v Črna kronika