Trgatev v vinogradih Vinoreje Kaučič

Trgači so doživeli lepo presenečenje ob koncu trgatve, ko jih je v vinogradih presenetil Ansambel Igor in zlati zvoki, katerih član je tudi naš Prlek

Prlekija-on.net, petek, 29. september 2017 ob 07:46
Trgatev Vinoreje Kaučič

Trgatev Vinoreje Kaučič

Trgatev je najlepši in najbolj vesel dan vinogradnika. Na sončno soboto, 23. septembra je bilo veselo in bučno tudi v vinogradih Vinoreje Kaučič. Ob deveti uri smo se zbrali v Gresovščaku v goricah, kjer nas je čakalo grozdje renskega in laškega rizlinga. Nekateri so se s škarjami lotili obiranja grozdja, drugi so posedli in uživali v dobrotah, ki so jih za nas pripravili v kuhinji. Preden so putarji obrano grozdje prinesli in vsipali v stiskalnico, so ga zmleli, da so grozdne jagode lažje stiskali.

Grozdje smo obirali tudi v Jeruzalemu in Železnih dverih, kamor smo se odpeljali z džipom. Dobra volja in pozitivno vzdušje sta nekatere opogumila, da smo zapeli in zaplesali. Grozdje smo tokrat pobirali v plastične zaboje, ki so jih kasneje s traktorjem vozili do stiskalnice.

Trgači smo doživeli lepo presenečenje ob koncu trgatve. V vinogradih nas je presenetil Ansambel Igor in zlati zvoki, katerih član je tudi naš Prlek.

Ob koncu trgatve je že zadišalo iz kuhinje, kjer so za trgače pripravili obilno in okusno kosilo, ob tem pa smo še nazdravili z lanskim vinom iz domačega vinograda.

Za gospodarje je bil to najlepši trenutek, ko se je v sode pospravil letošnji pridelek, kajti skozi leto je bilo potrebno vložiti veliko skrbnega dela in ljubezni do vinske trte.

Zdaj pa se prične čas, ko se začne prebujati novo vino, katero skrbno negujejo Kaučičevi, da bo kot vsako leto nova vinska kapljica izvrstna.

Še pozno v noč se je iz Gresovščaka daleč na okrog slišala domača glasba in zvok harmonike.



Foto: Martin Frece


Več v Družabno