Tudi v mesecu septembru »Ribičija je terapija«

Ponovitev ribolova v Smolincih pri Cerkvenjaku

Filip Matko Ficko, sobota, 30. september 2017 ob 08:15
Vsi s priznanji

Vsi s priznanji

Plakati so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, vabili na rekreativno aktivnost »Ribičija je terapija«. Prijavila se je deseterica stanovalk in stanovalcev, pred odhodom udeležencev 27. septembra ob 8.30 uri pa si je polovica premislila, ker je pol ure prej, ob 8. uri, rahlo deževalo.

Tako je odpotovala na ribičijo le peterica z osmimi spremljevalci. Cilj je bil ponovno 15 kilometrov oddaljeni ribnik v Smolincih pri Cerkvenjaku, kjer je že bila opravljena letošnja pomladanska »Ribičija je terapija«. V Smolincih v Slovenskih goricah skozi naselje teko kar trije povirni kraki Smolinskega in Župetinskega potoka ter potoka Turje. Tik ob Smolinskem potoku je umetno napravljen ribnik (napaja se iz podtalnice), z njim pa upravljata izredno gostoljubna domačina, zakonca Irena in Roman Ploj, ki imata na skrbi vaško trgovino in gostilno.

Mentorja - ribiča, Marija Lorber in Adolf Lamut, sta poskrbela, da so bili stanovalci DOSOR-ja preskrbljeni z vsem potrebnim za ribolov, pa tudi priskočila sta na pomoč pri izvlačenju ribjega ulova iz ribnika. Ribolov, z vmesno malico, je trajal do 12.ure in tedaj so bili objavljeni tudi rezultati tokratne aktivnosti »Ribičija je terapija«. Tretje mesto z ulovljeno eno ribo je osvojil Branko Ločnikar, kar trije so ulovili po dve ribi (Gabriel Driggs, Smiljan Homec in Jože Urankar) in se veselili drugega mesta, a na prvo mesto se je tokrat »zavihtel« Marjan Gašpar, ki je ulovil štiri ribe. Vsi so prejeli zaslužena priznanja, a priznanja za sodelovanje so prejeli tudi spremljevalci (ki so tudi ribili): Boris Behek, Blaž Himelrajh, Blaž Rojko ter mentorja Marija Lorber in Adolf Lamut. Za obveščanje javnosti pa sta poskrbela spodaj podpisana.


Več v Družabno