Ogenj uničil gospodarski objekt

Ogenj je objekt v Dornavi popolnoma uničil, zgorelo je tudi nekaj manjših kmetijskih strojev in nakladalka, škode je za 40 tisoč evrov. V naselju Pobrežje pa je na štedilniku v kuhinji stanovanjske hiše zagorela pozabljena hrana.

Prlekija-on.net, sobota, 30. september 2017 ob 20:04
Požar je zajel napo in kuhinjske elemente, foto: PGD Tržec

Požar je zajel napo in kuhinjske elemente, foto: PGD Tržec

V soboto, 30. septembra, ob 2.57 je v Dornavi gorelo leseno gospodarsko poslopje velikosti 15x10 metrov. Gasilci PGD Dornava, Mezgovci, Žamenci in Polenšak so z delovnim strojem prekopali požarišče ter ogenj in tleče predmete pogasili. Ogenj je objekt popolnoma uničil, zgorelo je tudi nekaj manjših kmetijskih strojev in nakladalka.

Iz PU Maribor so sporočili, da je sodelovalo 25 gasilcev s šestimi vozili, ki so na kraju požar lokalizirali in pogasili. Policisti in kriminalisti trenutno še opravljajo ogled kraja požara, tako da bodo podrobnosti znane tekom naslednjih dni. V požaru bi naj nastala materialna škoda v višini 40.000 evrov.

Ob 13.38 pa je v naselju Pobrežje, občina Videm, na štedilniku v kuhinji stanovanjske hiše zagorela pozabljena hrana. Požar je zajel napo in kuhinjske elemente (na fotografiji). Lastnik je še pred prihodom gasilcev pričel z gašenjem požara, gasilci PGD Videm pri Ptuju in Tržec pa so ga dokončno pogasili. Prezračili so prostore ter objekt preventivno pregledali s termo kamero. Poškodovanih ni bilo.


Več v Črna kronika