Mlajšemu moškemu zasegli konopljo

Pri preiskavi je bilo najdenih in zaseženih 12 rastlin konoplje velikosti med 20 in 120 cm ter manjšo količino posušenih rastlinskih delcev

Prlekija-on.net, sreda, 4. oktober 2017 ob 12:341
Zasežena konoplja

Zasežena konoplja

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v torek, 3. oktobra, obravnavali tudi nekatere pomembnejše dogodke. Ob 06.00 uri so na podlagi odredbe sodišča v okolici Ptuja opravili hišno preiskavo pri mlajšem moškem. Pri preiskavi je bilo najdenih in zaseženih 12 rastlin konoplje velikosti med 20 in 120 cm ter manjšo količino posušenih rastlinskih delcev. Zoper osumljenca kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa z mamili, bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Ob 13:55 so na PP sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Kršitev temeljnih pravic delavcev. Po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo.

Ob 14:50 so opravili ogled onesnaženja potoka v Ormožu. Patrulja pri preverjanju na kraju in okolici ni zaznala, da bi prišlo do odmrtja organizmov in rib v potoku, prav tako ni imela vonja. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.


Več v Črna kronika