Pri OK Panvita Pomgrad ciljajo na Modro skupino in zaključni turnir pokala

Tiskovna konferenca OK Panvita Pomgrad

Filip Matko Ficko, petek, 6. oktober 2017 ob 08:09
Tiskovna konferenca OK Panvita Pomgrad

Tiskovna konferenca OK Panvita Pomgrad

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad v okviru Športnega kluba Pomurje deset je pripravil v četrtek, 5. oktobra zvečer, tiskovno konferenco, na njej pa spregovoril o odhodih nekaterih igralcev, prihodu novih ter svojih ciljih v sezoni 2017/2018. O vsem je govoril športni direktor kluba Dejan Fujs, ki je istočasno tudi v vlogi trenerja.

Po sezoni 2016/2017 so ekipo OK Panvita Pomgrad kot igralci zapustili: Urban Drvarič (prestopil v OK Hoče), Jernej Detela (okrepil OK Maribor), Vladan Djordjević (okrepil albanskega prvoligaša), Dalibor Šmitran je zaključil svojo športno kariero, a Jan Gašparin je trenutno brez kluba.

Med novimi obrazi v ekipi OK Panvita Pomgrad je povratnik Andrej Grut, ki je zadnja leta igral v tujini, v majici zamejske Posojilnice Aic-Dob v Avstriji ter Nitre na Slovaškem. Je že starejši igralec, vrnil pa se je predvsem zaradi družine v Lendavi. Povratnik v ekipo je tudi Klemen Hrastovec, po šestih letih igranja za ekipo SIP Šempeter. Ima že dve medalji: bronasto in srebrno, tokrat bo z ekipo Panvita Pongrad ciljal na zlato. Gregor Javornik je v 19. letu pričel igrati za ekipo MTB Maribor in se nato preselil v Braslovče, nato pa v SIP Šempeter. Skupaj s Hrastovcem se je veselil bronaste medalje. IZ OK Radenci pa so prišli kar trije. Prvi, Gregor Felkar, je štiri sezone igral za OK Radenci; drugi, Saša Ratkai, je igral v mlajših selekcijah Panvite Pomgrad, a dve sezoni igral za OK Radenci kot posojeni igralec; tretji, Žan Bedrač, je pričel trenirati pred dvema letoma med mlajšimi v OK Radenci, a se pridružil tamkajšnji članski ekipi ter uspešno igral v 3. državni odbojkarski ligi. Igrali bodo še: Jaka Banič, Aljoša Bogožalec, Gorazd Flisar (kapetan), Jure Kasnik, Mitja Pečnik, Jaša Ratkai in Jakob Rojnik.

Strokovni kader v sezoni 2017/2018 ostaja nespremenjen: Dejan Fujs bo še naprej športni direktor in trener, njegov pomočnik bo Sašo Tropovšek, a fizioterapevt Janez Müller. Kot vemo sta v vodstvu kluba še predsednik in tajnik, Dejan Kološa in Dušan Benko. V tej sezoni so v 3. državno odbojkarsko ligo prijavili sodelovanje mlajših odbojkarjev kot ekipo Panvita Pomgrad II.

Tekmovanje v 1. državni odbojkarski ligi bo v tej sezoni nekoliko daljše, vse do maja 2018. Želijo si uvrstitve v Modro skupino in biti v vrhu slovenske odbojke ter iskati priložnost za osvojitev medalje. V pokalnem odbojkarskem tekmovanju se ekipa Panvita Pomgrad vključi v osmini finala. Po najboljših močeh se bo ekipa potrudila, da se uvrsti na zaključni turnir Pokala Slovenije. Prepričani so, da si po več desetletni tradiciji zaslužijo igranje tudi v srednjeevropski odbojkarski ligi.


Več v Šport