Nepridiprav kradel kardanske gredi

Policisti so bili obveščeni o tatvini treh kardanskih gredi na območju naselja Šalovci ter zatem še o tatvini kardanske gredi na območju naselja Pavlovci

Prlekija-on.net, petek, 6. oktober 2017 ob 09:352
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali tudi nekatere pomembnejše dogodke. V sredo, 4. oktobra, ob 10:36 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na Ljutomerski cesti v Ormožu, kjer bo bila udeležena tri vozila. Vzrok prometne nesreče je bilo neupoštevanje prednosti, povzročitelju pa je bil na kraju izdan in vročen plačilni nalog.

Ob 16:43 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na lokalni cesti v Podgorcih. Neznani voznik je namreč z vozilom trčil v električni drog in ga poškodoval ter s kraja odpeljal ne da bi posredoval podatke o sebi in vozilu. Ob 19:44 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo divjadi na lokalni cesti v Pavlovskem vrhu.

V četrtek, 5. oktobra, ob 06:00 uri so policisti na območju PP Ptuj opravili hišno preiskavo, kjer so mlajši ženski zasegli več zelenih sadik, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo - konopljo. Po prejeti analizi sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Ob 09:00 so bili obveščeni o tatvini treh kardanskih gredi na območju naselja Šalovci ter zatem še o tatvini kardanske gredi na območju naselja Pavlovci. Ob 14.40 so na Ptujski cesti v Ormožu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom ter vožnje pod vplivom alkohola trčil v drugi osebni avtomobil ter s kraja odpeljal. Povzročitelj je bil izsleden na območju naselja Lešnica, kjer mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 18.10 uri so policisti izsledili voznika osebnega avtomobila, ki je povzročil prometno nesrečo 4.10.2017 ob 1.30 uri v naselju Podgorci ter odpeljal s kraja nesreče. Opravljen je bil ogled vozila ter povzročitelju predočen prekršek. Zoper njega sledi ustrezni ukrep.

V času od 2.10. do vključno 15.10.2017 bodo policisti izvajali poostrene aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti pešcev v cestnem prometu ter ob rednem delu izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in preizkuse alkoholiziranosti pri udeležencih v cestnem prometu.


Več v Črna kronika