70 let delovanja KORK Cven

Visok jubilej so praznovali v Zadružnem domu na Cvenu

Prlekija-on.net, petek, 6. oktober 2017 ob 14:22
70-letnica KORK Cven

70-letnica KORK Cven

Krajevna organizacija Rdečega križa Cven, ki deluje pod okriljem največje humanitarne organizacija na Slovenskem, Rdečega križa Slovenije, in je del Območnega združenja rdečega križa Ljutomer, letos obeležuje 70 let delovanja. Krajevno organizacijo od leta 2006 vodi Maja Velnar. Visok jubilej so praznovali v soboto, 29. septembra, v Zadružnem domu na Cvenu.

Na praznovanje so povabili krajane vseh naselij v katerih delujejo: Cven, Mota ter Spodnje in Zgornje Krapje. Proslavo s prijetnim kulturnim programom so pripravili mentorji in učenci osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer podružnične osnovne šole Cven. Program je povezovala in prisotne spomnila na njihovo preteklo delovanje v kratki in zanimivi kroniki društva, Milena Smodiš Rakuša.

S svojo prisotnostjo na dogodku pa so izkazali čast in podporo prostovoljcem in članom KORK Cven: predsednica RKS-OZ Ljutomer, Silva Duh, podžupan Občine Ljutomer, Boro Zemljak ter sekretarka RKS-OZ Ljutomer, Maša Germšek. Posebni gostje so bili tudi zaslužni člani iz preteklega delovanja KORK Cven, krvodajalci in člani ekipe prve pomoči KORK Cven.

Predsednica RKS-OZ Ljutomer, Silva Duh, je prisotne pozdravila in predstavila zgodovinski pomen delovanja naše najstarejše humanitarne organizacije. Zahvalila se je vsem prostovoljcem, krvodajalcem in lokalni skupnosti za vzorno sodelovanje.

Podžupan Občine Ljutomer, Boro Zemljak, je v svojem nagovoru izrekel pomen in zahvalo KORK Cven ter posameznikom za njihovo delovanje za sokrajane v lokalnem okolju. V imenu ljutomerske županje, Olge Karba, pa je KORK Cven, izročil zahvalo za njihovo dolgoletno humano delovanje.

Predsednica KORK Cven, Maja Velnar in predsednica RKS-OZ Ljutomer, Silva Duh, sta podelili posebna priznanja najbolj zaslužnim za delo in pomoč pri izvajanju programov v Krajevni organizaciji Cven. Posebna priznanja so prejeli: Mirko Žibrek, Jože Cimerman, Marija Kolbl, Olga Majcen, Maja Velnar ter člani ekipe prve pomoči KORK Cven.

Podeljena so bila tudi priznanja za 10, 15, 20, 25, 30, 35 in 40-krat darovano kri aktivnim krvodajalcev. Za 60-krat darovano kri pa je prejel priznanje Jože Cimerman iz Zg. Krapja.

Na koncu sta Silva Duh in Maja Velnar podelili še zahvale Občini Ljutomer, Krajevni skupnosti Cven in Podružnični osnovni šoli Cven za dolgoletno odlično sodelovanje.

KORK Cven ima tudi štiričlansko ekipo prve pomoči, katere člani aktivno delujejo v okviru RK OZ Ljutomer, so uspešni na tekmovanjih in vzorni pri izvajanju svojih nalog na humanitarnem področju. Člani ekipe so: Aleš Potočnik, Aleš Ploj, Darko Rudolf in Manja Rudolf. Na proslavi pa jim je sekretarka RKS-OZ Ljutomer, Maša Germšek, predala v uporabo nahrbtnik z  opremo prve pomoči za ekipe.

Za vse prisotne so člani KORK Cven s pomočjo lokalnih donatorjev poskrbeli za pogostitev in prijetno druženje po proslavi.


Več v Kultura in izobraževanje