Srečanje piscev seniorjev in seniork Pomurja

Domačija Šaruga na Meleh več kot odličen gostitelj

Filip Matko Ficko, nedelja, 8. oktober 2017 ob 09:27
Srečanje piscev seniorjev in seniork

Srečanje piscev seniorjev in seniork

Društvo upokojencev Gornja Radgona, s predsednico Inge Ivanek, vsako leto pripravi srečanje svojih literarnih ustvarjalcev, a letos jim je bilo 6. oktobra zaupano srečanje piscev seniorjev v okviru društev upokojencev celotnega Pomurja.

V Spominski hiši Šaruga na Meleh je potekala ustvarjalna delavnica piscev besedil in pesmi v tretjem življenjskem obdobju od 10. ure dalje pod vodstvom mentorja Roberta Titana Felixa iz Založbe Volosov hram. Popoldne pa so se jim pridružile pevke zbora Društva upokojencev Gornja Radgona ter ljudske pevke Kulturno umetniškega društva Janez Čuk iz Vučje vasi.

Z branjem svoji proznih del ter pesmi so se vsem predstavili: Slavica Sunčič iz Krištanec, Angela Kolarič iz Podgradja, Anica Rakuša iz Podgradja in Mira Azzeh iz Ljutomera (vsi iz DU Ljutomer), Martin Horvat iz Ivanec (DU Moravske Toplice), Ivanka Klopčič iz Murske Sobote in Irena Šrajner iz Nemčavec (obe iz DU Murska Sobota), Štefka Bohar iz Kruplivnika (DU Grad), Marta Sever iz Šalamenec (DU Puconci), Ema Vezjak iz Gradišča ter Zvonko Mesarič in Štefan Titan iz Tropovec (DU Tišina), Amalija Tropenauer iz Plitvice, Manica Gornjak iz Spodnje Ščavnice ter Albina Ficko in Marija Šedivy iz Gornje Radgone (DU Gornja Radgona).

Sledilo je družabno srečanje, bilo pa si je v prostorih sosednje galerije moč ogledati likovno razstavo članic in članov Društva upokojencev Gornja Radgona ter priložnostno razstavo v spomin družinskemu prijatelju Šarugovih, letos preminulemu dr. Antonu Vratuši - Vranu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje