V Pomgradu so mladim ponovno odprli vrata

Z dnevom odprtih vrat želijo v Pomgradu vzbuditi zanimanje otrok za poklic gradbenika in ostalih poklicev, povezanih s panogo

Prlekija-on.net, torek, 10. oktober 2017 ob 16:34
Dan odprtih vrat v Pomgradu

Dan odprtih vrat v Pomgradu

V Pomgradu so tudi letos organizirali dan odprtih vrat, ki se ga je udeležilo kar 180 otrok drugega razreda treh murskosoboških osnovnih šol ter osnovne šole Grad.

Šolarji so si ob zabavnem vzdušju ogledali betonarno, asfaltno bazo in gramoznico, veliko zanimanja pa so požele različne vrste večjih gradbenih vozil, ki jih v Pomgradu uporabljajo pri delu na gradbiščih. Mladim so predstavili različne poklice v gradbeništvu, od zidarjev do delavcev in zaposlenih v upravi, obisk pa so zaključili z malico in podelitvijo spominkov.

Z dnevom odprtih vrat želijo v Pomgradu vzbuditi zanimanje otrok za poklic gradbenika in ostalih poklicev, povezanih s panogo. Na tak način želijo pomagati pri razvoju perspektivnih kadrov, ki jih v gradbeništvu močno primanjkuje in tako omogočiti, da podjetje Pomgrad tudi v prihodnje ostane največji delodajalec v tej regiji.

»Marsikdo že kot otrok sanja o tem, kako bo kot odrasel ustvarjal v svojem poklicu. Ob obisku našega podjetja mladi spoznajo dela v gradbeništvu, od načrtovanja in projektiranja vse do dela na terenu. Potruditi se moramo, da to zanimanje ohranimo skozi celoten proces izobraževanja, saj se zavedamo, da bo v našem okolju potreba po strokovnjakih iz področja gradbeništva vedno večja,« je ob obisku otrok povedal član uprave Pomgrada Iztok Polanič.

Obiska so bili zelo veseli tudi v sodelujočih osnovnih šolah. »Ob tednu otroka je Pomgrad resnično prinesel »sonce v šolo«. Zanimivo je bilo opazovati učence pri igri, v kateri so uporabili vse tisto, kar so videli, spoznali in doživeli v podjetju. Ves dan so se igrali s kopači, ki so jih dobili ob obisku. Nastalo je tudi veliko zanimivih risbic, ki dokazujejo, da je bil obisk Pomgrada zanje veliko doživetje, ki si ga bodo zagotovo zapomnili.«, je povedala Tatjana Fras, učiteljica na OŠ I Murska Sobota.


Več v Kultura in izobraževanje