Druženje in rekreacija, na pa ubijanje

Člani LD Gornja Radgona »lovili« s svojimi ženami in partnerkami

Prlekija-on.net, četrtek, 12. oktober 2017 ob 09:40
Lov z ženami LD Radgona

Lov z ženami LD Radgona

V želji, da bi svojim soprogam ali partnerkam na terenu približali konjička, ki jim je pri srcu, torej ljubezen do narave in živali, so člani Lovske družine Gornja Radgona, že pred leti začeli z organizacijo "Lova z ženami", ki je pravzaprav namenjen druženju in rekreaciji, ne pa streljanju in še manj ubijanju. Tako so tudi tokrat radgonski lovci, prav na prvi lovni dan v sezoni 2017/18, v svoj drugi dom, lepi lovski dom v Hercegovščaku, povabili soproge in partnerke, tako da se je prijeten dan lahko začel.

Po jutranjem zbiranju in obilnem okrepčilu, kjer je poleg domačega peciva, v ospredju bila kisla štajerska juha, za katero so poskrbele prav ženske, se je že začela poslavljati tudi megla. Zraven je bilo približno polovica od skoraj 60 članov radgonske zelene bratovščine, s svojimi ženami ali partnerkami, in nekaj jih je šlo "na lov", drugi pa so že pripravljali dobrote za poznejšo pogostitev, saj je šlo predvsem za rekreacijo, druženje, spoznavanje, izmenjavo izkušenj in zabavo, ne pa za ubijanje.

Odločitev je padla, da bo tokratni lov z ženami potekal v 9. revirju, kjer je revirni vodja Dani Šmid, ki je skupaj s pomočnikoma Antonom Horvatom in Borisom Križaničem, zadevo tudi pripravil, odgovorni pa so bili tudi za pogostitev. Še pred odhodom v gozd, sta starešina LD Radgona Milan Kolarič, skupaj z revirnim vodjem Danijem Šmidom, pozdravila vse prisotne ter spregovorila o namenu in ciljem tovrstnega druženja. Nekaj besed je Kolarič namenil tudi varnosti in organizaciji tega lepega in zanimivega dogodka. Spregovorila sta tudi gospodar Miroslav Njivar ter kinolog in lovski čuvaj Ladislav Pišek, saj je bilo potrebno še dodatno poskrbeti za varnost, ko so zraven bile tudi "gostje". Kmalu za tem je pot udeležence ponesla po razgibanem domačem okolju 9. lovskega revirja, kjer domuje predvsem srnjad, a tudi zajci, lisice in fazani niso redki, tudi roparice ipd. Kot ljubitelji narave so si lovci, skupaj s spremljevalkami, predvsem ogledovali okolje, urejenost lovskih naprav in klepetali med seboj. Kot vedno so poslušali tudi takšne in drugačne lovske pripovedi. Hitro je tekla njihova pot in že kaj kmalu so se začeli zbirati za vračilo proti startno-ciljnem prostoru.

"Na koncu se je potrdil naš namen, torej želja, da se družimo, med lovom pa smo uplenili le eno ptico roparico. Pravzaprav smo izstrelili zgolj dva naboja, a tudi to bolj kot ne, da bi prestrašili še eno lisico. Ob koncu so se nam pridružili praktično vsi naši člani in luštno je bilo", nam je povedal starešina Milan Kolarič, ki je dodal, da bodo s svojo tradicijo "lova z ženami" nadaljevali tudi v prihodnje, kajti toliko druženja si v tem hitrem in modernem času težko zamislimo, a radgonskim lovcem iz leta v leto to ponovno uspeva.