V nenavadni prometni nesreči se je hudo telesno poškodoval

Med premikanjem vozila po klancu navzdol je 72-letni sopotnik v vozilu poskušal izstopiti iz vozila na način, da je iz vozila dal desno nogo. Ni se dobro končalo...

Prlekija-on.net, četrtek, 12. oktober 2017 ob 12:14
Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor

Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor

V sredo, 11. oktobra, okoli 10.10 je 84-letni moški ustavil svoje vozilo pred enim od gostinskih lokalov v okolici Ptuja. Iz vozila je izstopil, vendar pred tem ni aktiviral ročne zavore, prestavno ročico menjalnika pa je pustil v položaju prosto. Vozilo se je zato pričelo samo pomikati vzvratno po vozišču, ki je v rahlem padcu, v smeri od koder je voznik pripeljal. Vozilo se je nato po klancu, ki se prične strmo spuščati, zapeljalo po proti prečni lokalni cesti, jo prevozilo, nato pa z zadnjim delom trčilo v betonski robnik prečnega dela lokalne ceste in v ograji dveh stanovanjskih hiš.

Med premikanjem vozila po klancu navzdol je 72-letni sopotnik v vozilu poskušal izstopiti iz vozila na način, da je iz vozila dal desno nogo. Ob trčenju vozila v robnik in ograji se je sopotnik hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.


Več v Črna kronika