V DOSOR-ju so si pripravili Oktoberfest

Tradicionalno druženje stanovalk in stanovalcev tretjega in četrtega nadstropja

Filip Matko Ficko, petek, 13. oktober 2017 ob 09:36
Oktoberfest v DOSOR-ju

Oktoberfest v DOSOR-ju

Že kar nekaj časa gospodinje, medicinske sestre in ostali zaposleni v tretjem in četrtem nadstropju DOSOR-ja občasno pripravijo za stanovalke in stanovalce spoznavne popoldneve oziroma prijetna druženja.

Tako so v četrtek, 12. oktobra, po kosilu za vabljene stanovalke in stanovalce obeh zgornjih nadstropij pripravili prijetno presenečenje v učilnici 4. nadstropja. Vsi, ki so prišli, so bili deležni presenečenja na mizah: kuhani sladki kostanji in langaš (kvašeno testo iz mešanice moke in krompirja, ocvrto v vročem olju ter premazano s česnovim prelivom). A to še ni bilo vse. Organizatorji so postregli še makove pletenice, pečene rezine klobas in za povrh: pivo (tudi brezalkoholno !).

Sledilo je sladkanje in prijetno kramljanje po kosilu. Toda presenečenj še ni bilo konec. Na veliko veselje vseh se je s harmoniko oglasil ljudski godec Robert Majerič iz Spodnjih Ivanjec. Ta zna pripraviti pravo vzdušje ter ob igranju privabiti k petju vse navzoče. In dobrih deset minut pozneje je za harmonikarjem Robertom prišla še tetka oziroma mamca Frančika, ki so jo stanovalke in stanovalci lahko spoznali konec prejšnjega meseca ob praznovanju rojstnih dni v DOSOR-ju. Ob tokratnem obisku je gostja vztrajala, da je prišla na »DOSOR-fest«, a organizatorke družabnega popoldneva so jo opomnile, da so tokrat v DOSOR-ju prvič pripravile »domači Oktoberfest«. Vendar se mamca Frančika prepričati ni dala, je pa zatorej povedala še kakšno »krepko« vsem ter z veseljem zaplesala z najpogumnejšimi na tokratnem družabnem popoldanskem srečanju.


Več v Družabno