70-letni voznik motornega kolesa umrl na kraju nesreče

Do prometne nesreče je prišlo med voznico osebnega avtomobila in voznikom motornega kolesa

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. oktober 2017 ob 14:13
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Ob 13.07 so bili policisti na telefonsko številko 113 obveščeni, da je na regionalni cesti Lenart v Slovenskih goricah - Trate, izven naselja Spodnji Žerjavci, prišlo do prometne nesreče med voznico osebnega avtomobila in voznikom motornega kolesa. V prometni nesreči je 70-letni voznik motornega kolesa umrl.

Na kraju so reševalci in policisti, na poti tja pa sta tudi dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka. Cesta je v obe smeri zaprta za ves promet.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča tudi, da je motorno vozilo ob tem zagorelo. Požar so pogasili gasilci PGD Lenart.

Iz PU Maribor so sporočili, da je 27-letna voznica vozila osebni avtomobil po regionalni cesti izven naselja Zg. Žerjavci, iz smeri Lenarta proti Tratam. Ko je iz blagega levega preglednega ovinka pripeljala na ravni del ceste, je zapeljala čez sredino na nasprotno (levo) smerno vozišče in tam s prednjim levim delom svojega vozila trčila v 70-letnega voznika motornega kolesa, ki ji je pravilno pripeljal nasproti. Ob trčenju se je motorno kolo vžgalo, odbilo pa ga je 18.3 m nazaj od mesta trčenja, kjer je v celoti zgorelo. Motorist, ki je uporabljal predpisano homologirano čelado, je mrtev obležal v obcestnem jarku.

Policisti bodo voznico, ko bodo pridobljena vsa odrejena izvedeniška mnenja, kazensko ovadili.

Danes sta na naših cestah že v jutranjih urah umrla dva človeka.


Več v Črna kronika