Oldtimersko srečanje v Ljutomeru

Tradicionalno prvomajsko srečanje oldtimerjev v Ljutomeru

Milan Belec, nedelja, 2. maj 2010 ob 09:32
Oldtimer

Oldtimer

1. maj je praznik dela in praznik oldtimerjev v Ljutomeru. Že vrsto let se na ta dan zbere veliko ljubiteljev starodobnikov. Tudi tokrat je ljutomerski hipodrom gostil množico tistih, ki so jim pri srcu bencinski hlapi in lepota starih vozil. Na praznični dan srečati prijetelje, spoznati Prlekijo z vetrom v laseh je prelepo doživetje, katero privabi vedno veliko število ljubiteljev.

Tudi najmlajši so bili prisotni, kar je dokaz, da so tovrstna srečanja namenjena vsem članom dužine. Tekmovalci so imeli ovire in naloge na že znanih mestih, pokazali so veliko spretnosti. Bili pa so udeleženci, kateri so nastopili prvič, čeprav z malo treme so premagali začetni strah in končali s tekmovanjem po večini zadovoljni.

Zmagovalci so razred zase, večletne izkušnje so velika prednost a brez izkušenj ne gre. Udeleženci kateri so bili le na turistični vožnji pa so uživali v lepotah in na vsakem postanku so imeli dovolj časa za pogovor.

Vsi so spoznali veliko, videli novo, dobro jedli in tudi kozarček popili. Zaključek je bil na hipodromu, kjer so vsi prejeli priznaja za sodelovanje, tekmovalci zmagovalci pokale, ostali priznanja in točke, katere jim bodo pomagale pri končni zmagi za leto 2010. Velika večina zelo zadovoljnih, kakšna pripomba je vedno dobrodošla. Ljutomerski PUHOVCI so dokazali da so dobri organizatorji zato zahvala vsem, kateri so sodelovali. Tudi sponzorji in donatorji so dokaz da je vredno sodelovati pri prireditvah, ki zadovoljijo tiste ki z veseljem prihajajo v Ljutomer. Obisk iz Avstrije in Hrvaške ter cele Slovenije to potrjuje.

Slike si lahko ogledate na spletni strani www.jjpuch.si.


Več v Družabno