32-letni Koprčan v okolici Ptuja gojil konopljo

Policisti so zasegli večjo količino prepovedane droge (več kot 150 rastlin konoplje) in prostor, posebej prirejen za gojenje konoplje

Prlekija-on.net, torek, 17. oktober 2017 ob 15:551
Zasežena konoplja, foto: PP Ptuj

Zasežena konoplja, foto: PP Ptuj

Policisti Policijske postaje (PP) Ptuj so v preteklih dneh obravnavali 32-letnega Koprčana, lastnika nepremičnine v okolici Ptuja, ki se je ukvarjal z neupravičeno proizvodnjo prepovedane droge. Na podlagi pridobljenih podatkov so policisti od preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju pridobili pisno odredbo za hišno preiskavo.

Na podlagi te odredbe so policisti PP Ptuj, v sodelovanju s policisti PP Koper, v četrtek, 12. oktobra, na območju Kopra opravili hišno preiskavo pri osumljenemu. Ob tem so našli in zasegli manjšo količino prepovedane droge, nekaj delov orožja in nabojev.

Isti dan so policisti PP Ptuj v okolici Ptuja opravili še eno hišno preiskavo, kjer so zasegli večjo količino prepovedane droge (več kot 150 rastlin konoplje) in prostor, posebej prirejen za gojenje konoplje.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), so policisti osumljenemu takrat odvzeli prostost in ga pridržali. Osumljenca so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zanj odredil pripor.


Več v Črna kronika