Razglasili najboljša pomurska podjetja v letu 2016

Na zaključni prireditvi so razglasili zmagovalce v več kategorijah, najboljša podjetja pa so Benko Tehna, Šeruga Vac, Varis Lendava, Elrad International, Radenska in Paradajz

Prlekija-on.net, torek, 17. oktober 2017 ob 20:22
Pomursko podjetje leta 2016

Pomursko podjetje leta 2016

V torek, 17. oktobra, so na svečani prireditvi v Gledališču Park v Murski Soboti razglasili najboljša pomurska podjetja v letu 2016. S projektom Pomursko podjetje leta predstavljajo najuspešnejša podjetja, ki svoj prihodek ustvarjajo na regijski, nacionalni in globalni ravni. Izbor soorganizirata časopis Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica, ki želita s podelitvijo priznanj najuspešnejšim pomurskim podjetjem izpostaviti nadpovprečno dobra podjetja v letu 2016 in spodbuditi podjetniško naravnanost v regiji.

Slavnostno podelitev je vodila Tajda Lekše, udeležil se je je tudi dr. Miro Cerar, predsednik vlade Republike Slovenije.

Na zaključni prireditvi so razglasili zmagovalce v več kategorijah:
  • mikro podjetje Pomurja je postalo podjetje Benko Tehna,
  • malo podjetje Pomurja je postalo podjetje Šeruga Vac,
  • srednje veliko podjetje Pomurja je postalo podjetje Varis Lendava,
  • veliko podjetje Pomurja je postalo podjetje Elrad International,
  • naj zaposlovalec Pomurja je postalo podjetje Radenska,
  • naj podjetje Pomurja po izboru bralk in bralcev Vestnika je postalo podjetje Paradajz.
Podjetja v prvih petih kategorijah je izbirala neodvisna komisija na osnovi vnaprej določenih objektivnih kriterijev, več informacij o projektu je na voljo tudi na spletni strani pomursko.podjetjeleta.si.

Direktor Podjetja za informiranje, izdajatelja časopisa Vestnik, Uroš Hakl, je ob podelitvi povedal: "Uspešnost podjetij se prepogosto meri zgolj po ekonomskih kriterijih, neusmiljenih številkah, ki jih razberemo iz poslovnih poročil, računovodskih izkazov in drugih kazalnikov. Nedvomno so ti podatki pomembni pri merjenju uspeha. Obstaja pa še druga, nefinančna plat uspešnosti podjetij, ki je bistveno širši pojem kot doseženi dobiček. Odvisna je od mnogih okoliščin in v njej se kažejo leta in desetletja trdega dela, uresničevanja idej, poslovnega poguma in tudi poslovne sreče. Tudi zato so strokovne komisije pri izboru podjetjih v posameznih kategorijah poleg finančnih kazalnikov upoštevale razvojno usmeritev družb in vpetost v lokalno okolje."

Direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah pa je o razmerah v pomurskem gospodarstvu povedal naslednje: "Optimizem, stabilnost in uspešnost so besede, s katerimi lahko najbolje opišemo sedanje ugodno stanje na področju pomurskega gospodarstva. Regija nedvomno vse bolj pridobiva na svojem geostrateškem položaju in prometnih povezavah. Zaznava se povečano zanimanje tujih in tudi domačih investitorjev, ki so ponovno odkrili, da je Pomurje stabilna regija, z odlično infrastrukturo in usposobljenimi ljudmi. Trenutna krvna slika kaže, da imamo pozitiven trend podjetij z delovnimi mesti, ki ustvarijo nadpovprečno dodano vrednost na zaposlenega. Število iskalcev zaposlitve je padlo na raven pred krizo in za marsikatero razpisano delovno mesto ni več razpoložljivih kandidatov, kar že nakazuje na »kadrovsko sušo«, in pomeni velik izziv za razvoj in konkurenčnost pomurskega gospodarstva v prihodnje."

Foto: Nataša Juhnov


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo