Domači navijači želeli fizično obračunati z gostujočimi, a so se po sprevideni premoči gostov razbežali

Ob tem so poškodovali več stolov, miz in kozarcev gostinskega lokala ter naredili škodo za okoli tisoč evrov

Prlekija-on.net, sreda, 18. oktober 2017 ob 08:168
Navijači v mestu

Navijači v mestu

Sinoči je bila ob 20.45, na stadionu Ljudski vrt v Mariboru, odigrana mednarodna nogometna tekma Lige prvakov, med ekipama NK Maribor in Liverpool FC. Nogometno tekmo si je ogledalo okoli 12.500 gledalcev, od tega okoli 2.000 navijačev navijaške skupine Viole, ki so bili na tribuni jug, 642 organiziranih gostujočih navijačev na tribuni sever in še 200 navijačev »supportersov« Liverpool FC na tribuni zahod.

V zvezi z varovanjem nogometne tekme so policisti še pred pričetkom nogometne tekme izrekli globo angleškemu državljanu in opozorilo slovenskemu državljanu, ker nista upoštevala zakonitih ukazov policistov. Zoper eno osebo bodo uvedli hitri postopek o prekršku, ker so pri njem našli in mu zasegli prepovedano drogo konopljo.

Slovenskega državljana, ki je pijan odrival varnostnika na stadionu, izzival k pretepu, se nedostojno vedel do policistov in ni upošteval njihovih zakonitih ukazov, so policisti pridržali do streznitve. Prejel bo plačilni nalog.

Ob 19.37 je približno 20 domačih navijačev v Slovenski ulici v Mariboru želelo fizično obračunati s približno 30-40 gostujočimi navijači, vendar so se, ko so sprevideli premoč gostov, razbežali. Ob tem so poškodovali več stolov, miz in kozarcev gostinskega lokala v Slovenski ulici. Materialne škode je za okoli 1.000 evrov.

Med tekmo je slovenski državljan prižgal baklo na južnem delu stadiona. Policisti so mu po tekmi vročili plačilni nalog in mu izrekli ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Po tekmi so policisti vročili plačilna naloga tudi dvema slovenskima državljanoma, ki policistom v mestu nista želela izročiti osebnega dokumenta na vpogled.


Več v Črna kronika