V 4. krogu Pokala Slovenije Framčani premočni

Radenčani izgubili z drugoligaško ekipo SiPlayer 1 : 3

Filip Matko Ficko, četrtek, 19. oktober 2017 ob 08:20
Ekipa OK Radenci

Ekipa OK Radenci

V okviru pokalnega tekmovanja Odbojkarske zveze Slovenije sezone 2017/2018 je v 1. krogu nastopilo 53 ženskih ter 42 moških ekip. Zaključni turnir bo v dneh od 21. do 23. decembra, pokalno lovoriko iz pretekle sezone pa branita: pri ženskah ekipa Nova KBM Branik Maribor ter pri moških ekipa Calcit Volley iz Kamnika.

Ekipa Odbojkarskega kluba Radenci je v prvem krogu bila prosta, v 2. krogu je s 3 : 0 premagala ekipo Kema Puconci v Puconcih, na domačem igrišču pa 11. oktobra v 3. krogu še ekipo Odbojkarskega kluba Maribor s 3 : 0 ter se uvrstila v 4. krog tega tekmovanja ter s tem med 32 ekip.

V domači Športni dvorani so se v 4. krogu odbojkarji OK Radenci, ki to soboto, 21. oktobra, prično tekme v 3. državni odbojkarski ligi - moški vzhod, pod vodstvom trenerja Igorja Prše in njegovega pomočnika Zvonka Zamude poizkušali postaviti po robu drugoligaški ekipi SiPlayer iz Frama. To jim je uspelo le v drugem nizu, ko so izenačili pri rezultatu 13 : 13, se menjavali do 18 : 18, nato pa zaključili s 25 : 20. A v prvem nizu so izgubili s 17 : 25, nato v tretjem nizu 18 : 25, ter se do konca upirali v četrtem nizu, ki so ga tesno izgubili s 24 : 26. Končni rezultat je torej bil 1 : 3 (17:25; 25: 20; 18:25 in 24:26).

Za ekipo OK Radenci so zaigrali: Rihard Küplen, Timotej Šiftar, Primož Horvat, Aleš Šadl, kapetan Blaž Ajlec, Miha Šavel, Uroš Kovačec, Rok Šinko, Staš Viher, Nik Škrjanec ter libera Alen Repija in David Novak. Za zmagovito ekipo OK SiPlayer Fram so pod vodstvom trenerja Jurija Čopija zaigrali: Tilen Pušnik, Jure Kirbiš, Urban Hafner, Matija Primec, Belmin Hankič, Rok Možic, Žan Črešnik, kapetan Gašper Leva, Matic Strmšnik, Nejc Zidar ter libera Luka Rinc Črnko in Nejc Ekart. Tekmo je sodila sodniška trojka z obeh bregov reke Mure: prvi sodnik Robert Gruškovnjak (Beltinci), drugi sodnik Tadej Mesarič (Cven) in pri zapisniku Andrej Šiftar (Murska Sobota).

To soboto (21. oktobra) Radenčani v 1. krogu 3. DOL moški-vzhod gostujejo v Šempetru v Savinjski dolini pri ekipi OK SIP Šempeter II, teden dni pozneje (28. oktobra) gostujejo v Hočah pri ekipi OK Hoče II, pred domačim občinstvom pa se bodo torej predstavili šele v 3. krogu, 4. novembra, ko bodo v domači Športni dvorani v Radencih gostili ekipo OK TAB Mežica.


Več v Šport