Tradicionalno srečanje starejših gasilk in gasilcev Gasilske zveze Križevci

Srečanja se je udeležilo 140 oseb, ki so izpolnile starostni pogoj, pri ženskah dopolnjenih 58 let starosti in pri moških 63 let

Prlekija-on.net, sobota, 21. oktober 2017 ob 17:53
Srečanje starejših gasilk in gasilcev GZ Križevci

Srečanje starejših gasilk in gasilcev GZ Križevci

V prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Bučečovci, je v petek, 20. oktobra, potekalo tradicionalno srečanje starejših gasilk in gasilcev Gasilske zveze Križevci. Srečanja se je udeležilo 140 oseb, ki so izpolnile starostni pogoj, pri ženskah dopolnjenih 58 let starosti in pri moških 63 let.

Uvodoma je zbrane pozdravil predsednik PGD Bučečovci, Marjan Šijanec. Zbrane je nagovoril predsednik Gasilske zveze Križevci, Dragotin Rakuša, ki je na kratko opisal delo Gasilske zveze ter dogodke, ki se odvijajo tekom leta. Omenil je, da z iztekom mandata naslednje leto, predaja predsedstvo Gasilske zveze Križevci. Predstavil je tudi novo tajnico Gasilske zveze Križevci. To funkcijo od 2. oktobra letos, opravlja Maja Mertük iz Borecev. V imenu Občine Križevci je zbrane nagovoril podžupan Bogomir Gaberc, ki je pohvalil aktivnosti društev in dobro sodelovanje le teh z občino. Namestnik poveljnika Gasilske zveze Križevci, Miran Ros se je članom in članicam zahvalil za veliko ur prostovoljnega dela, ki ga opravljajo v gasilskih domovih ter so v oporo operativnim članom društev.

Nekaj pesmi iz svojega repertoarja je zapela domačinka Matilda Slavič, za glasbeni program pa je s harmoniko poskrbel Stanko Ilješ.


Več v Družabno