Zapeli in zaplesali so že v sedmo leto

Šest let seniorskih večerov v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, sobota, 21. oktober 2017 ob 22:34
Šest let seniorskih večerov v DOSOR-ju

Šest let seniorskih večerov v DOSOR-ju

Že celih šest let vsak tretji četrtek v mesecu v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, potekajo seniorski večeri. Gre za druženje stanovalk in stanovalcev tega doma, kakor tudi zunanjih obiskovalcev.

Pobudnica in organizatorka te oblike zabavnih večerov, prostovoljka Marija Erveš iz Radenec, je zatorej z velikim veseljem vse navzoče pozdravila v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček« v četrtek, 19. oktobra, ob 18. uri. Za glasbo in ples je ta večer poskrbel prostovoljec (one man band) Štefan Sečko Legijaš z Vaneče v Občini Puconci, ki se mu je tokrat v začetku z igranjem na frajtonerico in s petjem pridružila šestošolka Osnovne šole Kajetana Koviča v Radencih Eva Tompa iz Rihtarovec. S petjem in igranjem na sintesajzer pa je presenetila tudi Alma Hočevar iz bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih. Da ni ostalo le pri tem, so se nekateri ojunačili ter tudi zapeli: stanovalka Ema Matijevič, ki vedno poskrbi tudi za pecivo, je zapela celo v španščini »Mama Juanita«, prostovoljka Radmila Radojević je zapela »Kafu midraga ispeci«, v duetu pa sta medicinska sestra Andreja Lenartič in spodaj podpisani zapela znano slovensko ljudsko »Naš mucek je ljubco imel«. Ob zaključni pesmi »Laku noč svirači«, tik pred 21.uro, pa so se Legijašu pri petju pridružili še prostovoljki Marija in Andreja, stanovalec Smiljan in kot gostja, nekdaj zaposlena v DOSOR-ju (sedaj že upokojenka) Tatjana iz Maribora.

Natakarica Andreja Klemenčič je prispevala dobro domače vino, da so zadovoljno udeleženke in udeleženci seniorskega večera nazdravili jubileju šestih let druženja ob četrtkih. Iz DOSOR-jeve kuhinje (slaščičarne) pa so vsi prejeli še posladek: čokoladno rolado, da bodo vsi kar se da težko čakali do prihodnjega tretjega četrtka v novembru.


Več v Družabno